Una gran part de la història més recent del Girona es reunirà aquest migdia al restaurant Siloc per celebrar el 10è aniversari de l'ascens del club a Segona Divisió A. El 15 de juny del 2008, demà farà 10 anys, el Girona recuperava la categoria de plata, mig segle després de l'última vegada. Ho feia derrotant per la mínima el Ceuta a Montilivi (1-0) gràcies a un gol del defensa Migue González que, després del 0-0 de l'anada, donava l'ascens al conjunt de Raül Agné. Un equip que mantindria el bloc el curs següent en l'estrena a Segona A i que avui serà homenatjat en un acte que, de ben segur, serà d'allò més emocionant. La celebració comptarà amb la plantilla que va aconseguir l'ascens i la que va disputar el curs següent a Segona A. Hi haurà absències, sí, jugadors que no hi podran ser per motius laborals o logístics com ara Rafa Ponzo, Ibusuki Hiroshi, Paco Esteban o Raúl Martín. En canvi, no hi faltaran alguns futbolistes clàssics de l'època com Migue, Jordi Matamala, Jose Martínez, Jordi Xumetra, Felipe Sanchón, Diego Rangel, Sergi Raset o Jaume Duran, entre altres. També hi seran alguns dels fitxatges que va fer l'aleshores director esportiu de l'equip, Javi Salamero, per encarar la nova categoria amb garanties com ara Gabri Gómez, Òscar Álvarez o el porter Ivan Gómez.

En només dos anys, del 2006 al 2008, el Girona va aconseguir fer el que feia tant de temps que cercava: el salt a la Lliga de Futbol Professional. El curs 2006-07, de la mà de Javi Salamero i Joan Carrillo, l'equip va tornar a Segona B i, l'any següent (07-08) ja amb Raül Agné a la banqueta, es va assolir l'ascens en un any immaculat. L'equip va quedar campió de Lliga amb molta superioritat i en el play-off va superar el Barakaldo i el Ceuta. Encara hi ha uns quants futbolistes d'aquella plantilla que va pujar a Segona A que es mantenen en actiu. Són els casos d'Eloi Amagat (Girona), Albert Dorca (Alcorcón), Jose Martínez, Jordi Xumetra i Uri Santos (Olot), Chechu Flores (Hèrcules), Nagore (Osca), Migue (Sabadell), Miguel Ramos (Vilafranca), Larios (Robres), Ramon Masó (La Jonquera) i Joel Múrcia (Vilartagues).

Molts d'ells canviaran d'equip aquest estiu, començant per Eloi Amagat, que deixarà Montilivi després de ser l'únic jugador que ha defensat l'equip a Tercera, Segona B, Segona A i Primera. De la seva banda, Uri fitxarà pel Girona C i caldrà veure què passa amb Jose, pendent de renovar amb l'Olot. Pel que fa a la plantilla del primer any a la divisió de plata, Gabri (Formentera), Felipe (Sabadell), Jaume Duran (Girona C), Hèctor Simon (Olot), Serramitja (Poblenc), Ígor (Boiro) i Hiroshi (Jeff United) continuen en actiu. Ponzo està sense equip des del mes de març.