El nou Girona d´Eusebio Sacristán es va posar en marxa ahir amb una doble sessió als camps d´entrenament del PGA de Caldes mentre, en paral·lel, alguns futbolistes passaven les preceptives revisions mèdiques, que seguiran fins demà. Eusebio, l´encarregat de fer oblidar Pablo Machín, va estar acompanyat pels membres del seu cos tècnic, Onésimo (segon entrenador), Juan Carlos Andrés, Gerardo Izaguirre (preparador físic) i Aitor Unzué (analista). Al grup s´ha incorporat també el preparador de porters Omar Harrak, que ja formava part del cos tècnic de Machín i que s´ha quedat a Montilivi. Els futbolistes treballaran tota la setmana, la majoria de dies en sessions dobles, i només tindran descans diumenge que ve.

Com estava previst, Eusebio va disposar de fins a disset jugadors de la primera plantilla: el porter Gorka Iraizoz; els defenses Bernardo, Ramalho, Juanpe, Muniesa, Alcalá i Planas; els carrilers Aday i Sebas Coris; els migcampistes Granell, Pere Pons, Timor, Borja García, Rubén Alcaraz i Aleix Garcia, i els davanters Portu i Choco Lozano. Marc Vito, Yhoan Andzouana, Kévin Soni i Pedro Porro van ser els representants del Peralada en aquesta primera jornada de treball de l´estiu, a l´espera que Bounou, Mojica i Stuani, que han estat al Mundial, es reincorporin més endavant, una vegada finalitzades les seves vacances. Gorka, Bernardo, Ramalho, Juanpe, Alcalá i Muniesa van ser els primers futbolistes a passar la revisió mèdica.

Els camps d´entrenament del PGA Catalunya seran l´escenari de la primera part de la pretemporada. A partir del dia 18 de juliol, el Girona es concentrarà a la ciutat esportiva del Manchester City. A Anglaterra s´hi disputaran els dos partits amistosos, contra el Bolton (21) i contra l'Oldham (24). Des de Manchester la plantilla viatjarà fins a l'Índia el dia 25 per enfrontar-se al Kerala Blasters i al Melbourne City australià, els dies 27 i 28 de juliol. Quique Cárcel va explicar ahir que encara esperava tancar un parell d´amistosos més per completar aquest programa i els que també ja estan confirmats contra el Tottenham (4 d´agost a Montilivi) i el Reus (8 d´agost).

Caldes i el PGA passen a ser a partir d´ara el quarter general del Girona, on s´exercitarà i dinarà en cada jornada de treball. Les instal·lacions de Riudarenes, que el club va adaptar la temporada passada, seguiran habilitades perquè en faci ús, principalment, un Peralada que retorna a l´activitat precisament avui. Anunciada dissabte la renovació de Borja Garcia fins al 2022, el següent a ampliar el seu contracte pot ser el porter Bounou, segons va admetre ahir el director esportiu.