Nou temporades i 184 partits al club de la seva ciutat. Tot això, amb tres ascensos. Si fa no fa, la millor època dels 88 anys d´història que ha escrit el Girona. L´únic jugador que ha defensat la samarreta blanc-i-vermella a Primera, Segona A, Segona B i Tercera posa rumb cap a Nova York per jugar amb estrelles com David Villa sota les ordres de Domènec Torrent. El capità va posar punt final a la seva vinculació amb el Girona a principis d´aquest mes i des de llavors era un agent lliure en busca d´un nou equip per continuar amb la seva carrera futbolística. Eloi, que esperava retirar-se al Girona, se´n va de la província per la porta gran com a nou jugador del New York City FC de la Lliga dels Estats Units, on de ben segur recuperarà «la motivació» que va perdre la temporada passada.

El jugador, de 33 anys, no va comptar per a Pablo Machín en l´estrena a Primera Divisió. Només va aparèixer de manera testimonial en dos partits, contra el Leganés i el València -on se´l va acomiadar amb un emotiu homenatge-. Ara, Eloi perseguirà nous reptes lluny de Montilivi. «Estic molt il·lusionat. He parlat amb en Dome i m´ha explicat meravelles del club i de la ciutat. Tinc moltes ganes d´incorporar-me a l´equip», explicava en declaracions al club neoyorquí. El tècnic colomenc va fitxar pel New York City el juny passat, després d´una dècada treballant amb Pep Guardiola, per dirigir en solitari l´equip que havia deixat Patrick Vieira en marxar al Niça francès. «L´Eloi té molta experiència. Té qualitat per controlar la pilota i és capaç de fer passades clau per als nostres davanters. Quan juga al centre del camp, té un control absolut. Pot jugar en qualsevol posició: 6, 8 o 10. És molt important poder comptar amb jugadors versàtils», comentava Torrent. Els dos gironins van coincidir a Montilivi l´any 2005, quan l´equip blanc-i-vermell va arribar als play-off quedant campió de grup a Tercera. «Dome va deixar petjada al Girona. Té molts coneixements sobre el futbol i la seva filosofia encaixa bé amb el meu estil. Estic molt content de tornar a treballar amb ell, després de tants anys», assegurava Eloi.

El primer gironí a la MLS

A molts quilòmetres de distància però, l´Eloi continuarà fent història a la ciutat de Girona. El futbolista s´ha convertit en el primer gironí que juga a la Lliga dels Estats Units i hi arriba amb els deures fets per part dels americans. L´equip de Torrent ocupa la segona posició en la conferència est i aspira a poder lluitar pel títol de campió. Amb tres victòries consecutives, el New York City s´enfrontarà avui a l´Orlando i el proper duel serà contra el Seattle. Eloi s´incorpora a la plantilla en plena temporada, ja que la lliga regular acaba a finals d´octubre. Tot seguit, hi ha les eliminatòries pel títol que acabaran al desembre amb la proclamació del campió. L´ex del Girona va passar la revisió mèdica a Manchester i s´incorporarà al seu nou equip tan bon punt arribi a Nova York. Sens dubte un canvi amb majúscules per a l´Eloi que marxa amb un «fins aviat».