Té només 18 anys -el mes que ve en fa 19- però desprèn una convicció i una maduresa fora del que és habitual en nanos de la seva edat. Li costa encara expressar-se públicament a la sala de premsa on mostra una versió de noi tímid totalment antagònica del que és al terreny de joc. És precisament el desvergonyiment i la inconsciència que mostra sobre la gespa dues les virtuts que han enamorat el director esportiu del Girona Quique Cárcel. El barceloní veuen Porro un èxit del projecte del planter blanc-i-vermell que confia que doni més fruits a mitjà termini. Ahir, Porro va escenificar la seva quarta millora de contracte en poc més d´un any confirmant així una progressió meteòrica des que l´estiu passat va incorporar-se al Girona procedent del Rayo Vallecano juvenil. Porro, que va ser titular divendres passat en l´estrena a la Lliga contra el Valladolid, amplia el seu contracte fins el 2023 amb l´entitat gironina. A més a més, el club apuja la seva clàusula de rescissió a 20 milions d´euros. En el cas que l´extremeny disputi 10 partits a Primera Divisió, el Girona, per contracte, el farà automàticament jugador de ple dret del primer equip i la clàusula podria enfilar-se encara més.

L'extremeny ja havia debutat amb el Girona a la Copa del Rei la temporada passada al camp del Llevant però contra el Valladolid va poder estrenar-se a la màxima categoria. Ahir reconeixia haver passat «unes miques de nervis al principi», però assegurava haver acabat «content» pel partit fet. «Intento aprofitar la confiança de l´entrenador. Estic satisfet perquè estic fent bé les coses», deia. Malgrat que els darrers mesos ha vist com la seva situació al club anava millorant molt de pressa, Porro és conscient que encara li queda molt camí per fer i que si ha de baixar al Peralada ho farà. «Treballo dia a dia i no vaig més enllà. Si torno al Peralada treballaré igual que ho faig al primer equip», deia.

Porro, que sempre ha actuat en posicions ofensives, reconeixia que se sent «còmode» de lateral tot i que «defensar em costa una mica perquè mai ho he fet». Tot i això, té clar que ha d'agafar «un parell de conceptes defensius». Després de ser titular contra el Valladolid i amb la visita del Reial Madrid a tocar, Porro no s'espanta. «Estic preparat. Ja sigui per jugar uns minuts, gens o el que sigui». En aquest sentit, Cárcel explicava que veu «coses de Maffeo» en Porro. «És inconscient i és bo per a ell. Em recorda coses de Maffeo, de no pensar gaire i anar tirant endavant. El convido a continuar així i a ser valent. Això sí, mantenint-se de peus a terra i continuar sent humil», deia.