Nou capítol del serial que acabarà portant el Girona-Barça del pròxim 26 de gener al Hard Rock Stadium de Miami. Ahir, la Lliga va fer públic un comunicat on informava que tres de les parts implicades en aquest escenari (el Girona, el Barça i la mateixa Lliga) van enviar una carta a la Federació Espanyola de Futbol demanant els permisos corresponents per enviar, per primera vegada a la història, un partit de la Lliga Espanyola als Estats Units. El derbi català passarà de Montilivi a Miami malgrat que falta el vistiplau de l´AFE, que ahir mateix visitava l´entrenament del Girona per tenir una conversa amb tota la plantilla, on van fer constar els drets i deures dels jugadors.

Segons l´escrit, que porta les signatures de Javier Tebas, Delfí Geli i Josep Maria Bartomeu, com a caps visibles de la Lliga, el Girona i el Barça, la solicitud es va fer després d´haver completat amb èxit un dels primers passos necessaris. El principal maldecap, en clau Girona, és la manera de compensar els abonats afectats, una xifra que supera les 9.000 persones i que veuen com es perdran un dels partits que estava inclòs a l´abonament. Relevant, la firma que impulsa els duels als EUA, proposa fins a quatre mesures, un patrò que servirà com a exemple per als pròxims clubs que decideixen emprendre aquesta aventura, ja que l´acord signat entre la Lliga i la multinacional portarà un partit del campionat espanyol als Estats Units, de forma anual, durant els pròxims 15 anys.

Hi ha 1.500 viatges gratuïts d´anada i tornada a Miami, amb l´entrada del partit inclosa. Qui vulgui quedar-s´hi dues nits haurà d´abonar 450 euros, deixant una fiança de 250 euros, 400 euros si es tracta d´una família. La tercera via s´hauria de resoldre de manera imminent, ja que demana assistir de franc al Camp Nou el diumenge 23 de setembre. A més, i això anirà a càrrec del Girona, els abonats tindrien el viatge a Barcelona gratuït i podrien tenir un 20% del retorn de l´abonament ja pagat del curs. L´última opció, que implica ni anar a Miami ni desplaçar-se al primer duel entre els dos clubs catalans de la temporada, repercutirà en la devolució del 40% de la quota d´abonat.

El partit forma part del programa LaLiga North América, amb el desig d´exportar el futbol més enllà de les nostres fronteres. El Girona, que des d´un primer moment ho va veure amb bons ulls, ingressarà una xifra aproximada de 4 milions d´euros tot i que sempre serà inferior als diners generats pel Barça, que fa temps que explota la seva marca als Estats Units. Per a Ferran Soriano i Pere Guardiola, els propietaris del Girona, es tracta d´una oportunitat única per consolidar el nom del Girona en un mercat estratègic que, sens dubte, portarà beneficis a mitjà i a llarg termini. Aquest serà el segon viatge fora d´Europa del club aquest curs després de l´estada estiuenca a l´Índia. La llàstima és que impliqui deixar de veure un partidàs a Montilivi.