Incòmode, espès i sense espurna. El Girona va veure frenada la seva excel·lent ratxa de resultats davant d´un Betis superior que en va fer prou amb materialitzar una de les seves ocasions per endur-se els tres punts de Montilivi. Ben poca va ser la resistència dels d´Eusebio, que només van despertar en els minuts finals ja a la desesperada, que certament li haurien pogut donar l´empat. Stuani va enviar una pilota al pal just després del 0-1 i Pau López va evitar l´1-1 també de l´uruguaià en l´afegit. I Mandi va aparèixer per posar la cama a una clara rematada de Doumbia que també feia pinta de gol. El Girona havia llençat massa minuts a les escombraries a mercè d´un Betis molt superior, de nou, a Montilivi.

Ja havia advertit amb la boca petita Eusebio que intentaria gestionar de la millor manera els recursos de la plantilla per encarar amb garanties els dos partits d'aquesta setmana. El retorn de Borja García a l'onze estava cantat, mentre que també hi van tornar Pedro Porro i Douglas Luiz, suplents al Camp Nou. Per davant, noranta minuts d'il·lusió per continuar amb la bona línia, mirar de treure encara més el cap a la part alta de la taula i, de passada, acabar amb la mala ratxa a l'estadi contra el Betis. Tot i ser conscients de les qualitats del rival, el Girona ben aviat es va veure sorprès i superat per un Betis elèctric que abans dels deu minuts ja havia desaprofitat dues bones ocasions per avançar-se amb un xut de Canales i una rematada de Loren després d'una relliscada de Bounou.

El Betis era amo i senyor de la pilota i feia patir molt el Girona situant Inui i Canales entre la defensa i els dos pivots. Tal i com havia passat en les darreres jornades, els gironins, veient com el rival s´atipava de pilota, estaven tancats al darrere -per força- tot esperant la seva oportunitat. La sensació de superioritat del Betis era aclaparadora. Tant, que fins i tot alguns no s´explicaven que el marcador encara fos de 0-0. Bounou hauria d´intervenir per aturar una rematada a plaer de Boudebouz després que Junior trobés una autopista. Expressament o no, el Girona va semblar despertar els últims deu minuts de la primera part amb un cop de cap de Bernardo i un parell d´arribades de Portu per la dreta. Això sí, tot inofensiu. Amb tot, s´arribava a la mitja part sense gols. Un resultat boníssim per al que s´havia vist a la gespa.

La represa va començar amb un nou ensurt per al Girona en una pilota que es va passejar per dins de l´àera petita sense trobar rematador. Tot i la superioritat bètica, el Girona havia sobreviscut i tenia 45 minuts per fer un pas endavant i mirar de treure petroli en alguna acció. Els d´Eusebio augmentarien el nivell de pressió i començarien a mossegar. El perill continuava sense arribar però les sensacions ja eren diferents. El Girona tenia una mica la pilota i de mica en mica, l´afició començava a creure. Res, un miratge. El Betis no perdonaria en la primera arribada de la segona part i Loren, a boca de canó, va rematar una centrada des de la dreta de Francis. Bounou es va estirar però no va poder tocar la pilota abans que arribés al davanter visitant, que la temporada passada també va marcar a l´estadi per donar la victòria als andalusos.

El desavantatge al marcador podria haver estat ben poc si el pal no hagués evitat que la rèplica d´Stuani entrés a la porteria. La fusta, però, va frenar l´empat només un minut després del gol de Loren. El 0-1 va escapçar l´espurna d´un Girona que va acusar el cop. Veient que l´equip necessitava una sacsejada, Eusebio va apostar per canviar el sistema i retirar Alcalá i Granell i fer entrar Aleix Garcia i Roberts per jugar amb 4-3-3. Calia arriscar. Almenys intentar-ho i no regalar la victòria amb tan poca oposició. I és que el xut al pal d´Stuani després del gol de Loren era l´única oportunitat clara de gol dels gironins durant tot el partit.

El Betis continuava tranquil, fent el seu rondo particular, tocant i tocant la pilota sense que el Girona l´enflairés. Eusebio posaria tota la carn a la graella amb l´entrada de l´ivorià Seidou Doumbia en el lloc de Pedro Porro a la recerca del que seria pràcticament un miracle. A punt va estar de produir-se, però el destí va voler que un gironí, Pau López, ho evités. L´exporter de l´Espanyol va salvar espectacularment un cop de cap d´Stuani en el temps afegit que hauria estat l´empat. Doumbia també la va tenir en el temps de descompte, però la cama de Mandi, aquest cop, va ser providencial per evitar el gol.

GIRONA: Bounou, Porro (Doumbia, min. 82), Alcalá (Aleix Garcia, min. 72), Bernardo, Juanpe, Aday, Douglas Luiz, Granell (Patrick Roberts, min. 72), Borja García, Portu i Stuani.

BETIS: Pau López, Francis, Mandi, Bartra, Sidnei, Junior, Guardado (Javi García, min. 84), Canales, Inui (Joaquín, min. 64), Boudebouz (Lo Celso, min. 74), Loren.

GOLS: 0-1, Loren (min. 64).

ÀRBITRE: José Luis González González (Comitè de Castella i Lleó). Ha amonestat Alcalá, Portu (Girona); Boudebouz, Junior, Pau López (Betis).

ESTADI: Montilivi, 11.358 espectadors.