En tots els estadis de Primera Divisió, just abans de començar els partits, es passa pels videomarcadors un missatge de La Lliga on s'explica el funcionament del VAR i els supòsits en els quals pot actuar i en els que no. En resum, el VAR pot intervenir en casos de fora de joc, penals, targetes vermelles i confusió d'identitat. Però mai a instàncies dels jugadors o des de les banquetes del dos equips, sinó que han de ser els encarregats del VAR (sempre hi ha un àrbitre de Primera Divisió) els que avisin el seu company que hi ha una possible jugada revisable.

Montilivi no és una excepció. Dijous, abans de començar el Girona-Betis, els aficionats dels dos equips que hi havia a l´estadi van veure un vídeo on es recordaven els quatre supòsits en què pot intervenir el VAR. I dos d´aquests - penals i targetes vermelles- van com anell al dit al cop de colze que Javi García va clavar a Juanpe en temps de descompte dins de l´àrea de Pau López. El defensa canari va caure a terra, acabaria necessitant vuit punts de sutura a la cella, però el VAR no va actuar. Un cop va acabar la jugada, el central canari va anar a protestar a González González, però ni aquest havia vist res ni, el que és més estrany, l´equip del VAR que encapçalava l´àrbitre balear Cuadra Fernández va detectar res susceptible de revisar a les imatges. El cop de colze va ser clar, i la millor prova és la sang que va omplir la cara de Juanpe, però dijous el VAR no va intervenir per a desesperació de Juanpe i d´un Girona que hauria pogut rescatar un punt en temps de descompte.

Cuadra Fernández i els seus dos ajudants a l´equip del VAR veuen el partit des d´una sala de la Ciudad del Futbol de Las Rozas, no van veure res estrany en una jugada que, de fet, tampoc va merèixer cap repetició a la retransmissió televisiva de beIN Sports. Tothom, al camp i per televisió, va seguir atent a una jugada que havia començat amb una falta servida per Aleix Garcia, que és on hi ha el cop de colze a Juanpe, i que va continuar amb un refús i una segona centrada, en aquest cas d´Aday, que Stuani remataria de cap una pilota que no va acabar a gol per la gran aturada de Pau López.

Ahir, hores després de la jugada, el cop de colze, i sobretot la no intervenció del VAR, seguia coent a Juanpe que es va queixar a través de les xarxes socials (penjant una imatge de la seva cara ­ensangonada) en una publicació que va trobar el suport de Stuani. Però ahir ja no hi havia res a fer. Dijous, a diferència del que havia passat a Vila-real amb el gol anul·lat a Ekambi o al Camp Nou amb l´expulsió de Lenglet, la tecnologia del VAR no va ajudar el Girona.