Parlar d´una final és precipitat a la vuitena jornada?

Sí, jo crec que sí. La temporada tot just acaba de començar, i encara que és veritat que tots els punts són igual d´importants, no em sembla que ja es pugui parlar de finals. Els dos equips segur que voldrem guanyar de la forma que sigui, perquè el que volem és anar acumulant punts.

Van començar malament, es van refer, però ara tornen a dur dues derrotes seguides. Què els està faltant?

Ens falta tenir més vigilància defensiva quan ataquem. Estar ben posicionats. Quan ataquem i no acabem bé la jugada ens creen, a vegades, contraatacs que ens fan molt mal. Aquest és un dels punts que hem de millorar i quan ho fem segur que serem l´equip complicat de batre que sempre ha sigut l´Eibar. Amb poc ens generen molt. Però el Girona també rep gols, n´ha encaixat deu, els mateixos que nosaltres.

Veu molt diferent el Girona d´Eusebio respecte al de Pablo Machín?

No, jo penso que al final hi ha hagut un canvi d´entrenador però que molts conceptes són similars i que després cada entrenador va perfilant els seus detalls, les seves aportacions. Ara es troben fent el camí cap on els va portar el nou tècnic, però el Girona segueix siguent el rival complicat que sempre ha sigut.

Ho ha jugat tot, menys al camp de l´Espanyol. Passa per un moment dolç?

No ho qualificaria de moment dolç... potser sí que estic en un gran moment de forma i estic tenint molts minuts, però al final sempre has d´estar preparat per oferir el teu millor nivell. I quan les coses no et surten, saber tenir el cap fred per analitzar els motius i posar-hi solucions.

És el tercer cop que ve a Montilivi i no hi ha perdut mai. Empat amb el Leganés i triomf amb l´Eibar. És un camp talismà?

(Riu) Sí, espero que la ratxa continuï, és un estadi on tinc sort i sempre n´he tret coses positives. Imagino que la gent de Girona, aquest cop, voldrà que es trenqui aquesta petita ratxa.

La diferència entre Girona i Eibar és de 8-2 com l´any passat?

No, ni molt menys ho és. Veure aquesta diferència a Primera és pràcticament impossible, i menys entre equips de la «nostra» lliga. No parlo aquí dels enfrontaments amb el Barça o el Madrid, on sí que pots rebre molts gols. La temporada passada va ser així. A casa, el 4-1 va ser merescut, però a Girona, quan ells s´hi jugaven anar a Europa, va ser diferent, i l´1-4 va acabar arribant molt al final, després d´un partit força més igualat.

Aturar Stuani és la clau per frenar el Girona?

Tampoc és això. Stuani és un grandíssim jugador dins l´àrea, té gol, és llest i un caràcter guanyador. Però els partits els guanya tot l´equip. El Girona, per exemple, també té Portu generant amb els seus moviments per la resta del camp, la classe de Borja García, Granell... tots els jugadors generen coses i, si només n´atures un, no els atures tots.

Quin partit espera?

Un duel molt disputat, amb intensitat, atractiu per a l´espectador.

Encara no hi ha cap equip despenjat a baix. La Lliga és més igualada aquest curs?

Sí, tot està més igualat, fins i tot a dalt, i això és molt bonic, tot i que evidentment aquí tothom vol salvar el seu cul. Està bé que nosaltres anem al Wanda i gairebé hi guanyem, o que el Girona empati al Camp Nou. Penso, però, que és complicat que els modestos ­seguim robant tants punts als grans.