Juntament amb el 6-1 contra el FC Barcelona al Camp Nou, la temporada passada el Girona va encaixar a Anoeta la golejada més àmplia des del retorn a l'elit el 2008. Aquell 5-0 va doldre a un Girona que s'hi presentava confiat a fer un pas endavant camí del somni de classificar-se per a l'Europa League. Va ser una bona bufetada. D'aquelles que fan mal i que, de passada, va servir per frenar un Girona a l'alça. El principi del final de les aspiracions europees dels de Pablo Machín que després del 5-0 van caure a Montilivi per 0-1 contra el Betis dient pràcticament adeu al somni. Sergio Canales i Januzaj, a la primera part, i Mikel Oyarzabal (2) i Juanmi, a la represa van deixar retratats els gironins en un dels pitjors partits de la temporada.

La desfeta de la temporada passada és una de les quatre derrotes que el Girona ha patit a Sant Sebastià durant la seva trajectòria històrica. La segona més recent data d'ara fa deu anys en la temporada del retorn a Segona Divisió A (2008-09). Res a fer va tenir-hi el conjunt de Raül Agné. Era el març del 2009 i la Reial Societat que entrenava Juanma Lillo es va imposar sense dificultats als de Raül Agné gràcies a dos gols de Mikel Aramburu i Sergio Rodríguez (2-0). L'únic cop que el Girona ha sumat a Sant Sebastià va ser la temporada 2009-10 a Segona A. El conjunt que dirigia Cristóbal Parralo va avançar-se dos cops a Anoeta gràcies a dos gols de bandera de Kiko Ratón i Peragón però va veure com Agirretxe igualava el marcador (2-2).

Contra el primer equip de la Reial Societat, el Girona no hi ha guanyat mai a Sant Sebastià. Al marge d'aquests dos precedents més recents, el conjunt gironí s'hi ha enfrontat tres cops més a Segona Divisió a l'antic estadi d'Atotxa. La primera vegada va ser el curs 1935-36 i va acabar amb una polèmica derrota contra llavors el Donostia FC (3-2). Tampoc tindria sort el conjunt gironí la temporada 1942-43 en què hi va caure per la mínima per culpa d'un gol del local Pedrín (1-0). L'altre precedent a Atotxa va acabar amb golejada per als gironins. Va ser el curs 19448-49 i la Reial va atropellar els blanc i vermells per un clar 5-1.