Eusebio va arribar a la sala de premsa de Montilivi tranquil, còmode i rialler. Malgrat que el seu Girona porta quatre partits sense guanyar, el tècnic castellà assegura que ha aprofitat l'aturada de la Lliga per definir quin és el dibuix amb què l'equip competirà a partir d'ara. «Vaig parlar d'indefinició en el sentit que el fet de dividir els esforços en dues propostes ens impedia tenir la concentració i la força que es necessita per competir. Tot ens ha servit per ser més rics i gaudir de diferents moviments, però ara ens centrarem en un aspecte més concret». De pistes, Eusebio no en va donar cap ni una. Mantindrà el sistema Machín? Treballarà sota els seus ideals? El que és clar, és que el Girona buscarà tornar a somriure. «Després d'una derrota a casa i una sèrie de resultats dolenta, tenim la mentalitat correcta per tornar al camí de la victòria. Volem recuperar el fet de guanyar, necessitem seguir competint i donar una miqueta més a títol personal per trobar els resultats. L'equip fa moltes coses bones al llarg dels partits; això ho hem de mantenir i estirar».

Aquesta setmana, el castellà ha vist com Mojica es trencava els encreuats, un fet que el mantindrà de baixa tot el que queda de curs. El Girona valora seriosament la possibilitat de fitxar un recanvi abans de l'obertura del mercat d'hivern. Trobar un substitut que s'adeqüi a les exigències d'Eusebio, però, no serà senzill. «El pal és gros, sobretot per a ell. Mirarem d'ajudar-lo i superar junts els moments de dificultat, mentre l'equip continua creixent. Tenim una plantilla compensada, hem d'analitzar si cal anar al mercat a fitxar. La lesió ho permet, però hem de madurar-ho bé. Si arriba una oportunitat que faci millorar l'equip, per què no ho podem fer?». Granell i Gorka, amb molèsties musculars, no han viatjat a Sant Sebastià. Eusebio, però, creu que la banqueta ofereix prou garanties. «Jugadors com Doumbia, Roberts, Planas o Ramalho estan preparats per jugar; sabem que si els necessitem, podem comptar amb ells» va valorar, abans de dir que Stuani ha tornat bé del llarg viatge. «Físicament està en òptimes condicions, ha treballat amb normalitat».

Sentimental, no serà un partit més per a un entrenador que va dirigir la Reial Societat durant dos anys i mig. «És molt especial, va ser una etapa meravellosa. Sempre em vaig sentir estimat i tornar allà és bonic». Els de Garitano possiblement viuen un dels millors moments de la temporada. «Passen per un període anímic molt bo, venen de guanyar a San Mamés i s'han carregat d'autoestima. La Reial competeix molt bé, és un equip sòlid defensivament i intens; si els volem guanyar, hem de treballar amb el mateix nivell d'intensitat, ritme i concentració». El Girona només depèn d'ell mateix: «Confiem en el nostre potencial, tindrem les nostres opcions i gaudim de virtuts suficients per guanyar qualsevol», finalitzava, decidit a guanyar el tercer partit del curs.