El brasiler Douglas Luiz ha passat de tenir un rol residual al Girona de Pablo Machín a ser imprescindible en el d'Eusebio Sacristán després que aquest dilluns, en el partit contra la Reial Societat, superés els 450 minuts que va disputar en tota la temporada passada. El brasiler, que defensa la samarreta gironina per segon curs consecutiu en qualitat de cedit pel Manchester City, ha completat els cinc partits en els quals Eusebio l'ha alineat com a titular. A més, també va jugar 18 minuts en la visita de l'equip al Camp Nou que es va saldar amb un històric empat per al conjunt de Montilivi (2-2). En total, el '12' blanc-i-vermell acumula ja 468 minuts, 18 més dels que va disputar en tota la temporada 2017-18, la del debut del Girona en l'elit i la primera per a ell al futbol europeu.

La campanya passada, el nivell mostrat pel migcampista va ser molt decebedor, sobretot per les altes expectatives que s'havien dipositat en un futbolista, un dels més prometedors del futbol brasiler, pel que el City acabava de pagar uns 12 milions d'euros al Vasco da Gama. Víctima de l'enorme competència al centre del camp blanc-i-vermell, del rendiment de jugadors com Pere Pons, Àlex Granell o Borja García, Douglas amb prou feines va jugar 450 minuts repartits en 17 partits, 15 de lliga (295) i dos de Copa del Rei (155).

La situació fins i tot es va agreujar a la segona part de la temporada, quan només va disputar 24 minuts repartits en tres partits. De fet, els dos minuts que va estar sobre el terreny de joc en el duel contra el Deportivo de La Corunya del passat 9 de març van ser els últims que va jugar un Douglas Luiz que, en els últims quatre partits de la lliga, ni tan sols va ser convocat per Pablo Machín, que mai va confiar massa en el futbolista brasiler.

La realitat del '12' del Girona ha canviat radicalment amb l'arribada d'Eusebio Sacristán, que li va donar galons de titular des del primer moment. Resulta innegable que Douglas ha d'acabar d'adaptar-se al ritme que exigeix la posició de pivot, però fins avui, conscient que necessita brillar a Montilivi per fer-se un forat en el City, ha donat mostres d'estar molt més implicat amb el projecte del Girona que el curs passat. Així, dels tres futbolistes cedits pel conjunt anglès, el brasiler és, de lluny, el que més està comptant per a Eusebio, molt per davant d'Aleix García (241 minuts) i Patrick Roberts (67).