A la sisena ha anat la vençuda. Ha costat, però després de cinc jornades sense aconseguir-ho, el Girona ha tornat a guanyar. Ha estat en un partit èpic, sota la pluja i ple de contratemps. Brillant primera meitat en la que Portu s'ha retrobar amb el gol, i un segon acte ple d'infortuni, en què el murcià s'ha lesionat. No ha estat l'únic que ha marxat cap als vestidors abans d'hora. Aday i Juanpe també han acabat tocats. I Lozano, als últims minuts, ha acabat expulsat. Tot i això, importantissima victòria dels d'Eusebio, que tornen a somriure, encara que pagant un peatge massa car.

Sense el lesionat Stuani, l'autèntic home-gol d'aquest Girona, ha estat la davantera l'encarregada de reivindicar-se. Sobretot Portu, negat des de feia massa mesos. També el 'Choco', l'escollit per suplir l'absència de l'uruguaià. I l'equip en general, que no només s'ha dedicat a defensar com va fer-ho a Anoeta, on no va xutar entre pals en 90 minuts. Ha decidit fer un pas endavant, buscar porteria i espolsar-se la pressió de sobre. Això, sota la pluja, contra un rival necessitat i afrontant la matinera lesió d'Aday, qui als 8 minuts ha deixat el seu lloc a Carles Planas per culpa d'un cop al genoll.

El primer temps ha estat entretingut; els d'Eusebio han anat de menys a més i només han patit un parell d'ensurts del Rayo. Un equip, el de Míchel, perillós amb espais, però que no ha sabut aprofitar alguna de les poques arribades als dominis de Bunou. El porter ha atrapat un xut d'Advincula als primers compassos i també un cacau d'Embarba abans del descans. Entre tots dues ocasions, la més clara: passada llarga de Gálvez, Ramalho no ha calculat bé i Raúl de Tomás s'ha trobat amb la pilota. L'ha enviat per damunt del travesser. A part d'això, res més.

Molts més arguments han ofert els gironins. Per això mateix han marxat al descans amb un clar i just 2-0 al marcador. Perquè la defensa ha solucionat sense massa dificultats els pocs problemes que el Rayo li ha generat; perquè Pere Pons ha estat excels en la recuperació i Douglas notable en la distribució. Porro i Planas, per banda, han estat un autèntic perill. Borja, intermitent, s'ha destapat a mesura que passaven els minuts. I a dalt, Lozano i Portu han estat un corcó. Sobretot el murcià, que per fi s'ha destapat.

Lluny de la seva versió durant tota la temporada, avui ha tornat a ser aquell davanter elèctric que va meravellar a coneguts i desconeguts. Abans dels seus gols, el Girona ha avisat amb clares aproximacions. Com la del 'Choco', al minut 11, que ha tret molt bé Alberto García amb el cos. Pere ha xutat massa creuat al 20 i Bernardo ha picat de cap per damunt del travesser al 22. No ha estat fins que s'ha superat la barrera de la mitja hora que arribava l'1-0. Portu ha fet de Portu. Pressionant, ha recuperat una pilota que havia perdut; s'ha inventat una centrada perillosa al cos de l'àrea on Lozano ha estat objecte de penal.

Ell mateix ha agafat la responsabilitat i ha batut Alberto, per marcar vuit mesos després de l'última vegada. S'han destapat els gironins, que han brillat en els últims minuts del primer temps. Borja ha obligat al porter a lluir-se instants després, Lozano ha enviat un cop de cap al travesser i Portu no ha fet el segon de miracle. Tot això, abans que un desencert de la defensa acabés amb la pilota als peus de Borja. La seva magnífica assistència l'ha collit Portu, que ha signat el 2-0 amb un remat col·locat al pal llarg.

Tot el bon regust de boca que han deixat els primers 45 minuts s'han esfumat de seguida. Primer, perquè Juanpe ha marxat lesionat només començar el segon temps. L'ha seguit Portu, que s'ha trencat en un ràpid contracop. Alcalá i Roberts han estat els seus relleus. A tot això, el Rayo ha retallat distàncies. Córner regalat per la defensa i en l'execució, badada que ha acabat amb Gálvez fent el 2-1. El central ha collit un refús a una molt bona aturada de Bounou. A la segona, el porter no hi ha pogut fer res.

Montilivi ha emmudit. Però l'equip ha despertat, just en el moment en què el partit s'ha trencat. Potser massa aviat. Anades i vingudes i alguna arribada amb cara i ulls del Girona. Sobretot una de Lozano. Ha rebut sol a l'àrea, ha trigat una eternitat i quan ha rematat ho ha fet fora. El punt de mira desviat també ha tingut Carles Planas. Cap a ell ha anat la passada de Roberts, l'encarregat de conduir un ràpid contracop. El carriler, amb la dreta i des del llindar de l'àrea, ha xutat als núvols.

A mesura que han anat avançant minuts s'ha accentuat el descontrol. Les ocasions han desaparegut del mapa. Arribades a banda i banda, jugades ràpides, però moltes imprecisions. Com en el munt de contracops que ha tingut el Girona i que no ha sabut aprofitar. O bé perquè l'última passada no ha estat bona, o bé perquè Roberts no ha estat prou ràpid.

Tot intentant esgarrapar uns segons, Lozano s'ha excedit un xic en la seva entrada sobre Trejo i ha vist la vermella directa al 88. El primer expulsat del Girona a Primera Divisió. Un contratemps més i el marcador que estava ben apretat. Al descompte, i amb el Rayo abocat a l'atac, ha arribat l'última per la sentència. Douglas ha enviat un xut enverinat que no ha entrat per ben poc. No ha estat necessari. Tot i patir i acabar demanant l'hora, la victòria s'ha quedat a casa. Ja era hora.

GIRONA: Bounou; Pedro Porro, Ramalho, Bernardo, Juanpe (Alcalá, min. 48), Aday (Planas, min. 8); Douglas Luiz, Pere Pons, Borja García; Portu (Patrick Roberts, min. 58) i 'Choco' Lozano

RAYO VALLECANO: Alberto García; Advincula, Gálvez (Alegría, min. 82), Amat, Àlex Moreno; Trejo, Santi Comesaña, Imbula; Embarba, Kakuta (Pozo, min. 48) i Raúl de Tomás (Álvaro, min. 65).

GOLS: 1-0, Portu, de penal (min. 33); 2-0, Portu (min. 45). 2-1, Gálvez (min. 60)

ÀRBITRE: Munuera Montero (comitè andalús). Ha amonestat Douglas (Girona); Gálvez, Trejo, Moreno (Rayo). Ha expulsat el 'Choco' Lozano amb vermella directa (min. 88).

ESTADI: Montilivi, 6.618 espectadors.