n Eusebio és gat vell en això del futbol. Intel·ligent i curtit en mil batalles, tant sobre la gespa com des de la banqueta, té clar que el que necessita ara el Girona com l'aire que respira és «una victòria». Ni vol pensar en la Copa, ni en València, ni en el proper partit a casa contra el Leganés; vol guanyar. «Volem els tres punts, que voldria dir tornar a guanyar, escalar llocs a la classificació i donar continuïtat al partit de Sant Sebastià». El tècnic va acabar molt satisfet del partit a Anoeta; tant que considera que pot ser un bon punt de partida per a l'enlairament de l'equip. «Les sensacions que va transmetre l'equip van ser molt positives. Tant defensivament com ofensivament. Anem pel bon camí», destacava el de La Seca, que definitivament ha apostat per jugar amb tres centrals i dos carrilers. Fa dies i fins i tot setmanes que a l'entorn hi ha dubtes i neguit pel joc de l'equip i la manca de resultats. La derrota contra l'Eibar ho va agreujar tot. Eusebio, però, està d'allò més tranquil veient els seus homes. «De dubtes al voltant de l'equip no n'hi ha cap per part meva», va voler deixar ben clar el tècnic. Sí que va admetre que el dia de l'Eibar no va sortir res i «no és cap referència», però va fer incisió en la capacitat de «competir» de l'equip. Fins i tot quan encara no tenia clar amb quin sistema jugar. «El comportament i la línia és d'equip sòlid, segur i consistent. Si continuem en aquesta línia, els resultats arribaran, i del que estic segur és que l'equip competirà sempre bé. En aquest sentit, mentre treballàvem per trobar la millor fórmula hem donat sensació de consistència».

Eusebio va revelar també que està parlant amb Portu per transmetre-li que està «satisfet i content» amb la seva feina malgrat que el gol no arriba. «La seva aportació és positiva, tant en atac com en defensa. Ens aporta molt. Estic content i l'hi transmeto. Li dic que continuï amb la seva generositat, que tindrà el premi del gol».

Pel que fa al rival d'avui, Eusebio espera un rival necessitat i per això caldrà una bona feina mental. «Hem d'estar preparats perquè s'hi juguen molt. És un equip que ataca molt bé, li agrada tenir la pilota, té jugadors ràpids, bons en l'un contra un i que quan té la pilota genera molts problemes... Els tenim molt de respecte».

Míchel, fort i sense dubtes

Mentrestant, des de Vallecas, l'entrenador Míchel Sánchez -excompany de vestidor d'Onésimo Sánchez al Rayo (1993-96 i 97-98)- assegura tenir les forces «intactes» malgrat la dinàmica negativa de l'equip en aquest començament de temporada. Míchel assegura que veu l'equip «centrat, compromès i fort mentalment» per encarar un partit molt important per als interessos d'un Rayo que fa sis jornades que no guanya. «Sí que estic preocupat pels resultats, però l'altre dia contra l'Athletic el rendiment va ser molt alt. Tenim les bases per fer mal al rival amb la pilota». Pel que fa al Girona, Míchel destaca que ara, amb Eusebio, «tenen moltes alternatives tàctiques», tot i que destaca que el Rayo «sortirà amb la mateixa idea».