El Girona va moure ahir fitxa i va activar l´opció que tenia per fitxar un recanvi per Mojica abans que s´obri el mercat d´hivern l´1 de gener. El carriler colombià va ser operat ahir a Barcelona del trencament del lligament anterior encreuat del genoll esquerre i, amb sis mesos, com a mínim, per endavant, de procés de recuperació, és una baixa de llarga durada que permet buscar-li un substitut. El club l´ha donat de baixa a la Federació i disposarà de deu dies hàbils, a partir que des de Las Rozas els donin l´OK, per tancar una nova incorporació que passaria per un nou futbolista de banda.

Des de Montilivi no compten que es pugui lligar res fins a finals de novembre, però ahir ja van sortir els primers noms i un d´ells, el de Carlos Clerc, ara a l´Osasuna. L´exjugador del Girona té una clàusula de 4 milions i ho ha jugat tot amb el conjunt navarrès aquesta temporada, però acaba contracte el 30 de juny i, de moment, no ha renovat. Des de Pamplona el club no tenia constància del possible interès del Girona, tot i que sí que s´hauria sondejat ja l´entorn del jugador. En tot cas el fitxatge que arribi durant les properes setmanes haurà de ser un futbolista que competeixi a Espanya o bé que estigui a l´atur. Amb la baixa federativa de Mojica el Girona ha alliberat també una plaça d'extracomunitari que a partir d'ara serà ocupada per Paik, del Peralada.

Però els problemes de lesions no s´acaben aquí. Divendres qui passarà pel quiròfan serà Aday Benítez per resoldre la lesió que té al genoll dret i que li afecta el menisc extern. Una vegada s´hagi fet la intervenció es podrà determinar més exactament quin serà el període de recuperació, que ara estaria situat en uns tres mesos. En funció d´això, i dels resultats que obtingui l´equip en les properes setmanes, la direcció esportiva haurà de decidir si al mercat d'hivern ha de buscar un altre jugador per als carrils. De moment Eusebio haurà d´utilitzar els jugadors que té disponibles per als carrils, Pedro Porro i Carles Planas, i en cas d'urgència recórrer a homes com Muniesa o Ramalho. També podria fer pujar al primer equip Andzouana, del Peralada.

Portu, un mes ko

La infermeria també està ocupada aquests dies per Portu i Juanpe, dues de les víctimes, com Aday, del partit de dissabte contra el Rayo Vallecano. El «9» del Girona va completar ahir les proves mèdiques que estaven previstes per avaluar la seva lesió i es va determinar que pateix una ruptura al bíceps femoral dret. Tot i que el club es va remetre al tòpic que l´evolució del jugador determinarà la data del seu retorn, els càlculs estimen que aquest període voltarà les quatre setmanes. Es perdria, per tant, els partits contra el València i el Leganés, i el de l´Espanyol, que arribarà a finals de novembre, després d´una nova aturada pels partits de seleccions. Portu, si la recuperació anés bé, podria estar a punt a primers de desembre per enfrontar-se a l´Atlètic de Madrid a Montilivi o una setmana més tard, per anar a Bilbao.

Juanpe, per la seva banda, té una ruptura en el gluti mitjà dret i tampoc es va determinar quant de temps estarà apartat dels terrenys de joc. El seu cas podria ser similar al de Portu i necessitar al voltant d´un mes per recuperar-se. En la posició de central, però, Eusebio té més marge de maniobra perquè disposa de Bernardo, Ramalho, Alcalá i Muniesa.

Granell ja s´entrena

La bona notícia en l´entrenament d´ahir a La Vinya va ser que Àlex Granell ja va treballar amb normalitat amb el grup i tot apunta que podrà estar disponible per al partit de dissabte contra el València. El migcampista gironí s´ha perdut els duels contra la Reial Societat i el Rayo. Avui no serà a Vitòria, en el partit de Copa, i se l´espera a Mestalla. Qui sí que serà a l´onze a Mendizorrotza és el porter Gorka Iraizoz, una vegada superades unes molèsties musculars que l´havien deixat fora de les dues últimes convocatòries. Eusebio ha donat descans a Bounou i a Borja García i sense el porter titular de la Lliga el navarrès es situarà sota els pals aquest vespre, segons va confirmar Eusebio.

Un altre nom propi de la infermeria aquests últims dies és el de Cristhian Stuani. El pitxitxi de Primera, amb 8 gols, els mateixos que Iago Aspas, no va jugar contra el Rayo i a Anoeta només va tenir 20 minuts. Havia tornat amb molèsties de la convocatòria amb l´Uruguai que va jugar contra Corea i Japó en l´última aturada. El golejador enfila la recta final de la recuperació per unes molèsties als adductors i Eusebio podria no forçar-lo a València i esperar que estigués plenament recuperat contra el Leganés. A Mestalla tampoc hi serà Choco Lozano, que va ser expulsat contra el Rayo.