Després de la victòria dissabte a Mestalla, el Girona ha aconseguit sumar en els cinc desplaçaments que ha fet aquesta temporada amb un balanç de dues victòries i tres empats. En el primer desplaçament lluny de Montilivi, el conjunt d'Eusebio Sacristán va guanyar a La Cerámica al Vila-real per 0-1, amb gol d'Stuani. En els tres posteriors partits a domicili els gironins van sumar tres empats. El primer, l'històric empat a dos gols al Camp Nou. Després van venir els empats als camps d'Osca (1-1) i Reial Societat (0-0), i dissabte va tornar a guanyar fora contra el València (0-1).

Un balanç de 9 punts amb cinc gols a favor -quatre obra d'Stuani i un de Pere Pons- i només tres en contra. Una dinàmica millor que els resultats aconseguits com a local, on ha sumat 7 punts amb 8 dianes a favor per 11 d'encaixades aconseguint dues victòries, un empat i tres derrotes.

Una dada que va més enllà, i és que el Girona fa gairebé set mesos que no perd fora de casa. L'últim cop va ser el 8 d'abril a Anoeta, quan l'equip llavors entrenat per Pablo Machín va caure per 5-0. Des de llavors, els gironins acumulen un total de 9 desplaçaments sense caure lluny de Montilivi en competició oficial. Als cinc desplaçaments sense encaixar cap derrota aquest any, li hem de sumar els tres partits de la temporada passada als camps d'Alabés (1-2), Getafe (1-1) i Las Palmas (1-2), i també l'empat aconseguit en l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei, dimecres passat, a Mendizorrotza (2-2).

Només hi ha un altre equip en tota la Lliga que tampoc ha perdut a domicili. És tracta de l'Athletic de Bilbao, que aquesta nit visita Cornellà per enfrontar-se a l'Espanyol. Els bascos, però, no han aconseguit cap victòria lluny de San Mamés i sumen quatre empats consecutius als camps dels Betis (2-2), Barça (1-1), Eibar (1-1) i Rayo (1-1).

L'equip d'Eusebio, però, encara està lluny del rècord de partits invicte fora de casa en la competició domèstica. Una gesta que té el Barça que entre la temporada 2016-17 i 2017-18 va estar 21 partits consecutius sense perdre lluny del Camp Nou en lliga. En total, 1 any i 25 dies sense encaixar derrota fora superant el rècord que fins llavors tenia l'Atlètic amb 1 any i 12 dies amb un total de 20 partits invicte lluny de casa en Lliga. Per superar el rècord en competició lliguera, el Girona no hauria de perdre cap partit com a visitant en els 14 partits que li queden fora de casa. D'aquesta manera, sumaria un total de 22 partits invicte lluny de Montilivi. En canvi, per superar el rècord de dies invicte lluny de casa, els d'Eusebio podrien perdre l'últim partit de lliga al camp de l'Alabés.

Per altra banda, en les grans lligues europees, City, Chelsea, Liverpool, Borussia Dortmund, Juve, Torino, PSG i Montpeller tampoc han perdut fora.