El compte enrere perquè el Girona trobi un recanvi per al lesionat de gravetat Johan Mojica ja s'ha activat. El club disposa fins al proper dia 20 de novembre per trobar un substitut de garanties al colombià. És a dir, té poc més de 10 dies per poder realitzar una incorporació que cobreixi el buit deixat no només per Mojica sinó també per Aday, que en té per 5 mesos com a mínim, després que el departament jurídic de l'entitat rebés dilluns el vistiplau de La Lliga. El cronòmetre juga en contra del Girona, que malgrat el dèficit d'efectius als carrils no té la intenció de precipitar-se a l'hora de refroçar-se. El club no vol córrer ni fitxarà per fitxar. O el que és el mateix, no seria de descartar que el termini s'exhaurís sense que el Girona hagi trobat cap recanvi a Mojica.

La direcció esportiva que encapçala Quique Cárcel està analitzant el mercat a la recerca d'un carriler ja sigui esquerrà o bé dretà, conscient que Eusebio Sacristán s'ha quedat només amb Carles Planas i Pedro Porro en aquestes posicions. La polivalència de Muniesa i Ramalho pot ajudar en algun moment puntual, així com la fam i joventut de Valery Fernández i Yhoan Andzouana. Tanmateix, el fet que en aquesta finestra extraordinària que li ha obert La Lliga el Girona només pugui fitxar futbolistes que juguin a la Lliga espanyola (Primera, Segona A, Segona B) deixa molt limitat el ventall. En aquest sentit, Cárcel no vol deixar-se endur per les presses ni el neguit i té clar que si no troba res que el convenci abans del dia 20, no fitxarà ningú. És a dir, és possible que s'acabi el termini concedit per La Lliga i el Girona no hagi concretat cap fitxatge. La Lliga ha obert també l'aixeta del crèdit salarial però el club continua força limitat en aquest sentit.

La proximitat del mercat d'hivern fa que el club no es vulgui obsessionar amb la possibilitat de fitxar en els propers dies un futbolista. Al mes de gener, amb l'obertura del mercat d'hivern, el Girona podria incorporar qualsevol jugador de qualsevol competició i no estaria tan restringit com ara, que no pot fitxar futbolistes que juguin a l'Estat i no requereixin del trànsfer internacional. Abans del mercat d'hivern, el Girona ha d'encarar un total de 7 partits. Els d'Eusebio s'han d'enfrontar a Leganés, Espanyol, Atlètic de Madrid, Athletic Club, Sevilla i Getafe abans de reprendre la competició el dia de Reis al camp del Llevant. A més a més, pel mig també hi ha la tornada de la Copa del Rei contra l'Alabès. Així, si el club es decanta per no gastar el cartutx ara i esperar-se al gener, Eusebio haurà de sobreviure amb el filial i la polivalència de la plantilla en aquests partits.

Stuani, convocat per l'Uruguai

Mentrestant, Cristian Stuani, que aquesta setmana ha tornat a entrenar amb l'equip i podria reaparèixer demà a Montilivi en el partit contra el Leganés després de la seva recent lesió, va ser convocat per la selecció de l'Uruguai per als atractius amistosos que el combinat sud-americà jugarà contra el Brasil el 16 de novembre i contra França quatre dies després.