La gran actuació de Yassine Bounou no va ser flor d'un dia. Ni un miratge. Ha tingut continuïtat avui, contra el Leganés, en un matx espès i insípid durant molts minuts, però que ha guanyat en intensitat al tram final. Ha estat quan tots dos equips han decidit despertar, quan han aparegut els pals, però quan sobretot el porter del Girona ha salvat els seus. Ho ha fet amb una intervenció miraculosa en l'afegit. Suficient per sumar un punt que manté la còmoda diferencia amb el descens.

No cal que sigui un ruixat i que el porter t'hagi de fer de paraigua perquè un partit, com va passar fa set dies a Mestalla, sigui difícil. Costa, sobretot a Primera, tenir una jornada tranquil·la. Un passeig plàcid, sense ensurts ni massa en joc. És una 'rara avis'. Avui, Montilivi no ha registrat la tensió de la setmana passada a València; el patiment, el mirar tota l'estona al rellotge tot demanant l'hora. Tot i això, hi havia tant o més en joc. Potser el Leganés no tindrà l'entitat d'altres rivals del campionat, però és un d'aquells equips que entren en el paquet de 'rivals directes' dels gironins.

De guanyar, el descens marxaria fins als deu punts. Un autèntic premi i mitja salvació a la butxaca, tenint en compte com va la temporada. I pels visitants, amb l'aigua al coll, tot el que fos puntuar era més que benvingut. El resultat, fos que fos, no era decisiu. Però els nervis es notaven al damunt de la gespa. Per imprecisions, per la poca fluïdesa del joc i pel baix nombre d'ocasions. Almenys, d'entrada.

Abans del xiulet inicial, notícia. O notícies. Stuani era titular i reapareixia; no pas Juanpe ni Granell, que tot i estar convocats, es quedaven a la banqueta. L'uruguaià s'ha passat els primers 45 minuts barallat amb el món. Amb l'àrbitre, que no li ha perdonat ni una; i amb Omeruo i Siovas, dos centrals amb qui se les ha tingut més d'una vegada.

Desaparegut el 7, l'únic atacant que ha tret el cap, encara que hagi estat només una mica, ha estat Patrick Roberts. L'anglès, voluntariós com el que més, ho ha provat al 9 en l'únic xut del Girona en tota la primera meitat. Ziga-zaga tot marejant els defensors i fuetada massa desviada que no ha trobat porteria.

Això i una bona acció per banda esquerra que ha acabat amb una centrada de Planas que ha tret Cuéllar de punys ha estat el breu bagatge ofensiu dels d'Eusebio, massa imprecisos a l'hora de tenir la pilota i que han tingut en Borja García l'home més destacat. El madrileny ha intentat canalitzar el joc. Hi ha posat la pausa, la llum, però l'equip no l'ha acabat de seguir. Al darrere, Bernardo ho ha tallat tot per alt. Tot. I quan el colombià no estava encertat, allà apareixia Ramalho per salvar els mobles.

Tampoc és que el Leganés hagi fet res de l'altre món. Durant fases ha tingut la possessió i ha tocat amb cert criteri. Ha abusat molt de la banda esquerra, amb un omnipresent Silva. Però era arribar a tres quarts de camp, i les idees li marxaven de cop i volta. Això sí, l'únic cop que ha provat de xutar, ensurt dels grossos per a Montilivi. Bounou no ha estat prou ràpid tot caçant una pilota que quedava en terra de ningú després d'un xut de Recio. L'ha acabat collint Carrillo, en fora de joc, per marcar. Cordero Vega ha assenyalat primer fora de joc, però ha acabat consultant el VAR, que li ha donat la raó.

Intermitent ha acabat el Girona el primer temps i ben espès ha començat el segon. Inexistent en atac, s'ha limitat a veure com el Leganés, sense fer res de l'altre món, jugava amb tranquil·litat. Fins i tot, els de Pellegrino han gosat acostar-se als dominis de Bounou, fins llavors gairebé inèdit. Tarín, al 53, ha rematat un xic alt i de cap a la sortida d'un córner. No valia a badar. Després, al 61, en una falta tancada servida per Óscar, Bounou ha hagut de treure els punys per evitar un mal major. Poc abans, Eusebio havia retirat Patrick Roberts donant entrada al 'Choco' Lozano.

No ha despertat Montilivi fins que Stuani no ha pogut aparèixer. Abans, no l'havien deixat. Al 63, Pedro Porro s'ha inventat una mesurada centrada al cor de l'àrea dirigida al cap de l'uruguaià. El remat, marca de la casa, no ha entrat per boc. La pilota marxava fora. Suficient estímul perquè l'afició tornés a animar. Ha tornat a tenir protagonisme Stuani al 71. Aquest cop sí que ha marcat, però ho ha fet en fora de joc. Ell ha collit una pilota morta després d'una gran aturada de Cuéllar en un remat amb la testa de Ramalho.

I d'àrea a àrea. No ha volgut ser menys el Leganés, espectador de luxe de les dues bones oportunitats del seu rival. La resposta ha estat contundent. Suficient per silenciar Montilivi. En un atac per la dreta, la centrada al segon pal ha trobat el cap de Silva. La rematada, amb tota la intenció del món, ha picat amb la base del pal. En la mateixa acció, per arrodonir-ho, Pedro Porro s'ha quedat estès al terra i ha necessitat uns minuts i les assistències per recuperar-se.

Perquè no decaigués l'emoció, inexistent a la primera meitat, el Girona n'ha tingut una altra. Més ben dit, dues. Claríssimes totes. En una jugada ràpida, aquest cop al 84 i amb Granell ja a la gespa (ha rellevat Aleix Garcia), Borja ha fabricat una passada a l'espai mil·limètrica per al 'Choco' Lozano. Amb tota la intenció del món ho ha provat l'hondureny, però el seu xut ha topat amb la fusta. El rebuig l'ha collit Stuani, que l'ha enviat als núvols.

I el que són les coses. Quan ha despertat el Girona i més s'ha deixat veure, quan semblava que aquesta seria la tònica fins al final, la truita s'ha girat per complet. Ha estat el Leganés el que ha disparat les revolucions, buscant la victòria. Llavors ha aparegut Bounou. L'encarregat de salvar els mobles a Mesetalla amb una actuació de llibre, avui ha tornat a ser gegant. Primer, sortint a totes les pilotes que els de Pellegrino penjaven a l'àrea.

Sobretot, però, quan al 92 ha salvat un gol cantat. Santos ha caçat una pilota penjada i, de cap, l'ha enviat arran de pal. Allà ha aparegut el porter, amb una estirada felina que bé val un punt.

Fitxa tècnica

0 Girona: Bounou, Pedro Porro (Juanpe, min. 89), Ramalho, Bernardo, Muniesa, Carles Planas, Pere Pons, Aleix Garcia (Granell, min. 81), Borja García, Patrick Roberts ('Choco' Lozano, min. 56) i Stuani.

0 Leganés: Cuéllar (Lunin, min. 85), Tarín, Omeruo, Siovas, Silva, Recio, Rubén Pérez, Ojeda (Nyom, min. 72), Eraso (Santos, min. 72), Óscar i Carrillo.

Àrbitre: Cordero Vega (comitè càntabre). Ha amonestat Lozano (Girona); Óscar, Eraso, Ojeda, Carrillo (Leganés).

Estadi: Montilivi, 9.874 espectadors.