El Girona d'Eusebio Sacristán sembla haver trobat la tecla i després de decantar-se finalment per mantenir el 3-5-2 l'equip ha encadenat una sèrie de quatre jornades invicte (8 punts de 12) que l'han consolidat a la zona tranquil·la de la classificació. La dinàmica positiva dels gironins toparà diumenge amb un començament de temporada pletòric d'un Espanyol que durant algunes jornades fins i tot ha bufat l'alè al clatell del líder. De la mà de Rubi, els blanc-i-blaus són ara cinquens a la taula, per davant del Reial Madrid i convertits en una de les revelacions de la Lliga. Gràcies al joc alegre i vistós i amb la pilota com a protagonista, els jugadors espanyolistes han signat uns nímeros de luxe en aquestes primeres jornades. Sobretot a Cornellà-El Prat, on compten els seus partits per victòries.

Cap punt ha deixat escapar l'Espanyol a l'RCDE Stadium i amb la intenció de posar fi a aquesta ratxa s'hi presentarà diumenge un Girona que també signa una sèrie per destacar. Els d'Eusebio són l'únic equip de la categoria que encara no coneix la derrota a domicili. És a dir, diumenge una de les dues ratxes arribarà a la seva fi. El Girona intentarà perllongar la ratxa que diu que no perd lluny de Montilivi des del 8 d'abril de la temporada passada contra la Reial Societat (5-0), mentre que l'Espanyol mirarà d'afegir una víctima més a la col·lecció d'equips (5) que han passat per la pedra aquest curs a l'RCDE Stadium. Els blanc-i-blaus no cedeixen cap punt com a locals des del 28 d'abril, quan van empatar amb el Las Palmas (1-1).

Malgrat que li ha costat una mica definir-se en aquest primer terç de Lliga, el Girona ha competit tots els partits disputats fins ara. Segurament hi ha hagut fases de joc a Montilivi, com contra el Reial Madrid o l'Eibar, en què l'equip ha abaixat els braços, però on mai ha perdut la cara als partits ha estat a domicili. L'equip ha recollit l'herència de Machín, que va convertir l'etiqueta que tenia el Girona fins aleshores d'equip mare fora de casa en un visitant temible, i ha mantingut els bons números lluny de l'estadi. D'aquesta manera, el conjunt d'Eusebio ha estat capaç de guanyar, fins ara, als camps del Vila-real (0-1) i del València (0-1) i d'esgarrapar dos punts d'allò més valuosos del Camp Nou contra el FC Barcelona (2-2) i d'Anoeta contra la Reial Societat (0-0) i un altre a Osca (1-1). En total 9 punts de 15 possibles que donen al Girona l'honor de ser l'únic equip invicte fora de casa de tota Primera Divisió. La ratxa ve de lluny, com dèiem. I és que els números a domicili del Girona de la temporada passada ja van ser més que notables (6 triomfs, 6 empats i 7 derrotes). En aquest sentit, l'última desfeta va ser a Sant Sebastià a la 31a jornada a principis d'abril contra la Reial Societat, en el primer dia que Eusebio (5-0) no era l'entrenador txuri-urdin. Des de llavors, els gironins van guanyar al camp de l'Alabès (1-2), empatar a Getafe (1-1) i imposar-se també a Las Palmas (1-2).

El Girona de Rubi a Montilivi

El Girona tindrà el repte de ser el primer equip que puntuï a l'RCDE Stadium. Un empat seria un gran resultat tenint en compte que València (2-0), Llevant (1-0), Eibar (1-0), Vila-real (3-1) i Athletic CLub (1-0) han caigut al terreny de joc periquito. Els de Rubi s'hi estan mostrant infal·libles i només el Vila-real ha estat capaç de fer-los gol. En aquest sentit, els números de l'Espanyol d'aquest curs com a local són semblants als del Girona de Rubi (12-13). Aquell equip, després d'un 0-0 inicial contra el Sabadell, va encadenar 6 victòries consecutives a Montilivi contra Ponferradina (1-0), Las Palmas (5-0), Sporting de Gijón (3-1), Recreativo de Huelva (5-2), Numància (3-1) i Racing de Santander (1-0). L'Elx, (0-1) a la 15a jornada, va tallar la ratxa com a local d'aquell Girona.

D'aquesta manera, passi el que passi diumenge, algun dels dos equips veurà trencada la seva estadística. O bé l'Espanyol es deixa els primers punts com a local, o bé el Girona encaixa la primera derrota del curs a domicili. Eusebio, molt probablement recuperarà diumenge els seus dos principals baluards ofensius, com són Cristhian Stuani i Portu.