Àlex Granell s'apunta a l'onze titular del derbi. El migcampista del Girona va explicar ahir que tornar a l'equip inicial és la seva «il·lusió» aquest cap de setmana en un partit «molt especial» contra l'Espanyol. Granell es va perdre per una lesió muscular els partits contra la Reial Societat i el Rayo i va tenir alguns minuts a València i davant del Leganés. Ara, plenament recuperat, aspira a tornar a l'onze a Cornellà: «vaig treballar per recuperar-me el més aviat millor i espero i desitjo jugar, és la meva il·lusió», va assegurar ahir.

Granell, al costat de Pere Pons, era pràcticament intocable al mig del camp del Girona en les últimes temporades però aquest curs, sigui per les lesions o perquè hi ha molta competència en aquesta zona, tan sols han compartit titularitat tres cops (Madrid, Vila-real i Barça). En va parlar ahir el capità, aceptant que «és una situació nova, amb en Pere hem sumat molts minuts junts, però que el tècnic compti amb tota la plantilla també és molt positiu. Així arribarem tots al tram final en millors condicions perquè no tindrem tanta càrrega de partits», va subratllar, afegint que al vestidor «tothom està feliç perquè sap que té lloc a l'equip».

Sobre el partit de diumenge al camp de l'Espanyol, Granell va apuntar que «una ratxa caurà, o la seva de guanyar-ho tot a casa o la nostra de no perdre a fora, però estem esperançats de treure un bon resultat, al final, a nosaltres ens en valen dos per mantenir-la». El migcampista del Girona també va parlar de la rivalitat que hi ha entre els dos clubs després que la temporada passada els de Montilivi acabessin per davant dels blanc-i-blaus a la classificació. En aquest sentit va apuntar que «per història, l'Espanyol és el segon equip de Catalunya» i va dir que «el sol fet que algú dubti» és una mostra dels èxits que està aconseguint el club blanc-i-vermell. Això sí, va recordar que «l'any passat vam fer millor futbol que ells i vam superar-los a la lliga».

«L'Espanyol ens posarà les coses molt difícils, perquè estan en una molt bona dinàmica, però es trobaran amb un rival que lluny de Montilivi està sent molt solvent i que afronta aquest derbi amb una il·lusió màxima», va afegir Granell. El migcampista no va estalviar els elogis per Rubi i va considerar que el rival de diumenge «està fent un joc brillant». «Serà un gran partit de futbol, un derbi d'aquells que són bonics de viure, tant a dins del terreny de joc com a fora», va predir Granell, conscient que una victòria del Girona, que els situaria amb vint punts en 13 jornades, equivaldria a «mitja permanència». «Tots fem càlculs i aquesta xifra, faltant encara moltes jornades per disputar, seria sinònim de tenir mitja salvació», va dir.

Sobre l'estat dels lesionats va apuntar que «tothom s'esforça per recuperar-se el més aviat possible però hem demostrat que l'equip té una gran plantilla, sense titulars ni suplents». Granell havia de ser avui protagonista a Salt en la jornada d'EUSES Alumni però ahir es va suspendre l'acte.