El Girona s'estrenarà en l'eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei, fins ara una experiència desconeguda, amb un rival de primer nivell: l'Atlètic de Madrid. L'anada es jugarà a Montilivi entre el 8 i el 10 de gener, mentre que una setmana més tard, entre el 15 i el 17, tot quedarà resolt al Wanda Metropolitano. L'emparellament amb els matalassers va ser ben rebut pel Girona, perquè d'aquesta manera jugarà contra un rival d'entitat, classificat pels vuitens de final de la Lliga de Campions, i per altra banda, fins ara sempre li ha pogut plantar cara, tant que mai hi ha perdut. «Serà una eliminatòria superdisputada. Ens ha tocat un rival molt complicat perquè el Girona és un equip que ens costa guanyar-lo», admetia ahir després del sorteig celebrat a Las Rozas el gerent de l'Atlètic, Clemente Villaverde. En l'anterior ronda l'Atlètic va eliminar el Sant Andreu, de Tercera divisió.

Aquesta va ser la penúltima eliminatòria que va sortir. El Girona ja només podia quedar emparellat amb Atlètic, Vila-real o Espanyol, i la sort va voler que fossin els matalassers. Encara està calent l'últim precedent, disputat a Montilivi el 2 de desembre passat. Girona i Atlètic van empatar a un després que Stuani avancés els locals de penal al límit del descans i Ramalho, en una acció desafortunada, marqués en pròpia porta a vuit minuts del final. Ja aleshores el tècnic de l'Atlètic, Diego Simeone, va elogiar el Girona: «la lliga està bàrbara, no hi ha cap rival petit», va explicar a la sala de premsa de l'estadi instant després d'aquell 1-1. Diego Costa, que va ser determinant aquell primer diumenge de desembre en la jugada de l'empat, no hi serà perquè s'ha operat. L'Atlètic ha patit moltes baixes, sobretot en defensa, però és probable que per als vuitens de Copa vagi recuperant efectius. Godín ja va reaparèixer contra el Bruges dimarts passat, i Filipe Luiz era a la banqueta. Lucas Hernández i Giménez segueixen amb els seus processos de recuperació, igual com Juanfran Torres.

El partit de Copa amb l'Atlètic no està inclòs a l'abonament de temporada i, per tant, serà de pagament per a tots els espectadors. Ahir el director general, Ignasi Mas-Bagà, va detallar que el club té previst anunciar en breu, si pot ser avui mateix, els preus i condicions per veure el duel, que està a l'espera de tenir fixats els horaris. «El club no és aliè a la situació econòmica dels seguidors», va dir Mas-Bagà, fent entendre que els preus no seran tant elevats com en la visita de l'Atlètic a la lliga (la localitat més barata costava 60 euros a gol) i que es vol prioritzar una bona entrada a Montilivi. En l'anterior ronda contra l'Alabès, pràcticament 10.000 espectadors van anar al camp. Pel Girona arribar a aquestes alçades de la Copa és una dimensió desconeguda. Perquè mai havia arribat tan lluny i perquè s'haurà de veure com respon l'equip, amb una plantilla curta assotada per les lesions, davant l'exigència del mes de gener.

El duel d'anada amb l'Atlètic cau entre la visita al Llevant i el partit contra l'Alabès a Montilivi, els dos últims de la primera volta. La tornada serà una setmana més tard, entre el partit contra els bascos i l'estrena de la segona volta al Villamarín contra el Betis. Si el Girona passés ronda els quarts de final serien la setmana següent, a les portes de l'esperat partit de lliga contra el Barça a Montilivi després que finalment l'operació Miami fracassés.

Super Sorteig a Las Rozas

El «Súper Sorteig» que va acollir la Ciutat del Futbol de Las Rozas amb els emparellaments de les Copes del Rei, de la Reina i i de la RFEF no va portar cap bomba, ni tan sols per a l'únic supervivent de Segona, un Sporting de Gijón que va evitar als tres grans, tot i que es creuarà amb el València. Així el Madrid jugarà amb el Leganés, que el curs passat ja va donar la sorpresa eliminant els blancs.

El Barça va quedar aparellat amb el Llevant, amb la tornada al Camp Nou, el que segurament permetrà a Ernesto Valverde fer rotacions al Ciutat de València. Els granotes intentaran repetir la victòria de l'any passat a la Lliga davant els blaugranes, que van posar fi a la seva condició d'invicte al feu valencià que precisament hauran de visitar aquest proper cap de setmana al campionat domèstic. L'Espa­nyol, per la seva banda, jugarà contra el rival, que aquesta setmana ha despatxat el tècnic Calleja i ha incorporat Luis García Plaza en busca d'un revulsiu als mals resultats obtinguts a la lliga.

Llagostera-Conquense

Un altre equip gironí, el Llagostera, també va tenir ahir protagonisme a Las Rozas. L'equip d'Oriol Alsina jugarà els vuitens de final de la Copa Federació després d'haver eliminat en l'anterior ronda el Peña Deportiva. El següent rival per als blaugranes serà el Conquense, 12è classificat del grup III de Segona B. El partit d'anada es disputarà al Municipal el 10 de gener, mentre que la tornada està prevista pel dia 24 a la Fuensanta. L'altre equip català que segueix viu en aquesta competició, el Cornellà, va quedar emparellat amb el Poblenc balear.

Eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei (dies 9 i 16 de gener)

  • R. Madrid-Leganés
  • Getafe-Valladolid
  • Betis-R. Societat
  • Llevant-FC Barcelona
  • Athletic-Sevilla
  • Sporting-València
  • Girona-Atlètic de Madrid
  • Vila-real-Espanyol

Eliminatòria de vuitens de la Copa Federació

  • Bergantiños-Internacional de Madrid
  • Pontevedra-Navalcarnero
  • Barakaldo-Mirandés
  • Peña Sport-Real Unión
  • Llagostera-Conquense
  • Cornellà-Poblense
  • Talavera-Socuéllamos
  • Betis B-Ceuta

Eliminatòria de quarts de final de la Copa de la Reina

  • Madrid CFF-Barcelona
  • Reial Societat-Rayo Vallecano
  • Athletic-Atlètic
  • Llevant-Sevilla