A falta de fitxatges, i a l'espera d'anar alliberant jugadors de la infermeria, Eusebio Sacristán ha de seguir comptant amb els futbolistes de la base per completar les convocatòries. Pedro Porro ja és de ple dret del primer equip, i Valery hi ha debutat i avui pot tornar a tenir una oportunitat al carril esquerre. Ahir un altre futbolista del planter va tenir l'oportunitat d'entrar a la llista: el davaner Àlex Pachón, de només 18 anys, que juga amb el Girona juvenil a Divisió d'Honor però que tot i la seva curta edat aquest curs ja ha disputat 14 partits amb el Peralada a Segona B.

Pachón va debutar a la categoria de bronze la campanya passada quan el Peralada encara el dirigia Arnau Sala. Les baixes que acumulaven van obligar-los a citar el juvenil del Girona per visitar el València Mestalla, tot just en la segona jornada de lliga, en un partit que va acabar amb derrota (4-1). Aquell dia també van debutar amb els empordanesos Paik (que avui també serà al Ciutat de València), i Andzouana. Una setmana més tard, a Lleida, el davanter va tornar a tenir minuts.

Aquesta temporada, en els 14 partits que ha jugat amb el Peralada, Pachón ha marcat dos gols, contra el Balears (2-2, fent l'empat) i contra el Castelló (2-1, obrint el marcador). Nascut a Vilafranca del Penedès el 17 de juliol de 2000, Pachón va arribar a Girona l'estiu de 2017 després del seu pas pel Gimnàstic de Manresa.

Del Peralada, Eusebio ha citat, a banda de Pachón, Paik i Valery. Els jugadors del filial tornaran a tenir rellevància dimecres que ve a la Copa contra l'Atlètic en el partit d'anada de vuitens a Montilivi.