Raúl García ha estat finalment l'escollit per ser el carriler esquerre que tant cercava el Girona. Les lesions de Planas i sobretot Aday i Mojica havien deixat la banda orfe. Les aparicions de Granell i Valery han minvat les mancances al carril però la direcció esportiva era conscient que la plantilla era coixa en aquesta posició i ha apostat pel gallec per cobrir-la. Raúl García aterra amb tota la il·lusió de trobar els minuts que no tenia al Leganés i d'oferir la seva «millor versió». Ho fa, això sí, amb un contracte de només sis mesos. A partir del 30 de juny, si la cosa ha anat bé, el gallec va explicar que ja hi hauria temps de parlar sobre una possible «ampliació del contracte». Des de Madrid, però, algunes informacions el vinculen al Getafe a partir del curs que ve.

«No m'ho vaig pensar gaire. Tenia ganes de sortir del Leganés perquè no jugava. Hi vam treballar i va ser tot molt ràpid», explicava ahir Raúl García durant la seva presentació. El defensa format al planter del Deportivo assegura que ve a «guanyar-se el lloc, ajudar i competir». El Leganés va donar la carta de llibertat al jugador perquè fitxés pel Girona amb la condició que no pogués enfrontar-s'hi en el partit de la segona volta. És a dir, la clàusula de la por. En aquest sentit, Quique Cárcel va revelar que Raúl García ha estat una bona oportunitat de mercat i que «si hi hagués hagut aquesta possibilitat» al novembre, quan van donar de baixa federativa Mojica, l'haurien fet efectiva. « El coneixem bé. És un jugador que ve de baix i té rendiment. És del perfil que ens agrada», deia el responsable esportiu del Girona.

Humil i pencaire durant tota la seva trajectòria (Dépor, Melilla, Almeria, Alabès i Leganés), Raúl García confessava que li agrada pujar la banda, centrar i servir accions d'estratègia. «Tant de bo Stuani remati moltes meves centrades!», deia. Raúl García lluïrà el dorsal 14 i el cognom matern (Carnero) a l'esquena en honor al seu avi, que va morir fa una setmana i va tenir un pes molt important en la seva etapa de formació. «Vaig començar en un club que va fundar (Victoria FC) i sempre em venia a veure».

Mentrestant, Cárcel no tancava la porta a més reforços tot i que assegurava que està satisfet amb la plantilla i que la idea és no fer cap més operació. «Eusebio està content i nosaltres també. No vull trencar cap dinàmica òptima». Ara bé, «el mercat és molt canviant i no se sap mai què pot passar», deia. En aquest sentit, Cárcel assegurava que veia Stuani «més proper a quedar-se que no pas a anar-se'n». Tot i això, admetia que «portades com les de dimarts espanten». D'altra banda, Pedro Porro lluïrà a partir d'ara el dorsal 24 i passarà a ser totalment jugador del primer equip.