De moment, el 2019 no està portant bons auguris, propòsits ni alegries al Girona. Sinó tot el contrari. L'Any Nou no li prova, ni de bon tros. Els homes d'Eusebio Sacristán estan a només un punt del descens, a l'espera del que facin avui el Rayo i el Leganés, i tot això és conseqüència de la mala ratxa que encadenen. Amb una Lliga tan igualada, a la mínima que falles, caus. És normal. I no guanyar en cap dels últims nou partits oficials, entre Lliga i Copa del Rei, els ha acabat condemnant a baix de la taula. Allà on no hi vol caure ningú. Ja són quatre empats i cinc derrotes, totes cinc consecutives, que encadena el Girona. Uns números molt negatius, però segurament el més alarmant és que el conjunt blanc-i-vermell ha encaixat un total de 22 gols i no ha deixat encara la porteria a zero ni una sola vegada.

Sigui el rival que sigui, Bounou o Gorka s'han hagut d'empassar alguna pilota. El Girona va estrenar el mes de gener rebent 2 gols al camp del Llevant i l'ha seguit de la següent manera entre lliga i Copa: 1 contra l'Atlètic de Madrid, 1 amb l'Alabès, 3 més amb l'Atlètic, 3 amb el Betis, 4 contra el Reial Madrid al Bernabéu, 2 amb el Barça a Montilivi, 3 amb el Reial Madrid -quedant eliminat de la Copa- i 3 ahir a Ipurua. El 3-0 davant de l'Eibar suposa l'enèssim mal resultat dels d'Eusebio que encaixen gairebé 2,5 gols per partit disputat.

«Estem encaixant. A la primera volta vam aconseguir aguantar amb alguna porteria a zero, és veritat. Però treballem dia a dia per millorar aquest aspecte i no ens en sortim. Només podem continuar insistint, forts i decidits», s'excusava el tècnic després de la nova derrota davant dels mitjans de comunicació.

Pendents del Rayo-Leganés

Per acabar-ho d'arrodonir i estar més de pega, el Girona suma una altra jornada deixant la seva sort a la resta de partits que faltin per tancar la jornada. Amb només un punt menys que els gironins (24), el Rayo i el Leganés s'enfronten avui (21 h) i el resultat del seu partit pot empitjorar encara més la situació. Un empat igualaria els rivals amb els d'Eusebio, que no entrarien en descens per goal-average (el del Rayo és pitjor), mentre que la victòria d'un o l'altre deixaria als gironins marcant la salvació amb un punt més.