L'Ajuntament de Girona, la Fundació Marlex Human Capital i el Girona FC han impulsat de forma conjunta el naixement de l'Escola Esportiva Girona Est, que està coordinada per l'Associació per l'Atenció de Serveis i Solidaritat (AASS). El club s'ha constituït aquesta temporada i ja en formen part una setantena de jugadors d'entre 4 i 12 anys.

Durant la presentació oficial dels equips, que ha tingut lloc aquesta tarda al Camp Municipal de Futbol de Vila-roja, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït tant a Marlex com al Girona FC la implicació en aquest projecte que uneix "esport i igualtat d'oportunitats" i ha subratllat la "importància de transmetre els valors a través de la pràctica esportiva".

Delfí Geli, per la seva banda, ha explicat que "quan en Jaume Sanabras (Fundació Marlex) ens va fer arribar la seva idea de seguida vam tenir clar que havíem de participa-hir de la mateixa manera que ho estem fent amb altres entitats. Però en aquest cas, en què estem parlant de que els nens d'aquest barri puguin jugar a futbol en unes bones condicions i amb un equip d'entrenadors i educadors que els ajudaran a créixer com a persones, ens feia especial il·lusió perquè el futbol és el motor fonamental d'un objectiu que va molt més enllà". El màxim responsable blanc-i-vermell ha afegit que "aquest projecte necessita la col·laboració de tots perquè requereix un ajut econòmic però també una implicació més directa. Per això hem posat l'experiència del futbol base del Girona a disposició de l'equip que treballa el dia a dia amb aquests nens i que mereix tot el reconeixement per la dedicació, l'esforç i la il·lusió que posa".

L'entitat compta actualment amb quatre equips de categories escoleta, prebenjamí, benjamí i aleví, amb un coordinador, quatre entrenadors i tres col·laboradors. Tots els equips, excepte l'aleví, ja han començat a competir aquest curs en la lliga del Consell Esportiu del Gironès.

L'Escola Esportiva Girona Est té com a objectiu esdevenir un mitjà d'integració i educació social als barris de Girona Est. Aquesta iniciativa se suma altres projectes amb la mateixa finalitat i adreçats als més joves del barri, com la proposta Música a l'Est, presentada la setmana passada i impulsada també per l'Ajuntament de Girona en col·laboració amb el Black Music Festival i la Casa de la Música del Gironès.