L'experiència és un grau i ahir va quedar molt clar que el Girona encara ha de créixer. Els locals van fer el més difícil, que era avançar-se en el marcador, però un inici molt dolent a la represa va condicionar de ple el resultat final. Els d'Eusebio van protagonitzar una primera part a un bon nivell però quan tocava jugar amb la màxima intensitat i concentració van deixar-se remuntar un matx que estava ben encaminat. La setmana de tres partits comença malament i la victòria a Montilivi es fa esperar una jornada més.

Dos equips igualats en joc. Eusebio Sacristán va repetir el sistema que tants bons resultats li ha donat fins ara, amb la idea de mantenir l'esperit competitiu de les últimes jornades. El tècnic va realitzar algun canvi en una alineació en què les posicions d'atac estan consolidades. Sense el lesionat Yassine Bounou l'exporter de l'Athletic Club Gorza Iraizoz va tornar a l'equip; al darrera, la línia defensiva la formaven Jonás Ramalho a la dreta, Pedro Alcalà a l'eix donant continuïtat al seu bon moment de forma i Juanpe com a central esquerrà; al lateral esquerra Raul Garcia Carnero tornava a l'equip després del descans obligat que el va deixar sense jugar a Leganés. Al mig del camp amb la baixa per lesió de Douglas Luiz va tornar a repetir la tripleta de la segona part de Leganés, en la qual els gironins Marc Muniesa, Pere Pons i Alex Granell s'ajuntaven per buscar el domini a la zona de creació. A la part ofensiva Borja Garcia se situava a la zona d'enllaç per associar-se entre línies amb Portu i Cristhian Stuani. L'Athletic també plantejava un onze previsible, Iago Herrerín a la porteria, Capa i Yuri Berchiche als laterals, i Unai Nuñez i l'internacional Iñigo Martínez a l'eix formaven la línia de quatre en defensa. Al centre del camp el doble pivot el composaven una parella que aporta equilibri com són Dani Garcia i Beñat. La zona de creació de l'adversari mostrava força, lluita, bon criteri tàctic i moments de possessió. A les mitges puntes Raúl García era l'encarregat de jugar per dintre. L'exfutbolista de l'Atlètic de Madrid encara manté un nivell d'intensitat alt i buscava intervenir en un aspecte que domina com és el joc aeri. A la banda esquerra Ivan Cordova va deixar a la banqueta Iker Muniain, i a la dreta Oscar de Marcos avançava la seva posició de lateral per jugar a la banda com a extrem i també deixava sense jugar un Ibai Gómez tornava a Montilivi però ara amb la samarreta blanc-i-vermella. En punta i erigint-se com a una amenaça constant el veloç Iñaki Williams portava de corcoll la defensa local quan podia entrar en contacte amb la pilota.

Stuani mana a la primera part. El partit va començar de manera igualada pels dos conjunts. I quan més s'igualaven les accions, l'aparició del davanter uruguaià en una rematada impecable servia per decantar el marcador. Bascos i catalans realitzaven moviments molt similars, pressionaven a la zona central, no perdien la pilota amb facilitat, replegaven la majoria de vegades al propi camp i els costava molt crear ocasions de perill. En una arribada per la banda esquerra Raúl García Carnero va treure una centrada molt bona, Stuani va tornar a guanyar la posició dins l'àrea i va aconseguir un gol que podia haver estat definitiu. Amb l'avantatge en el resultat es va arribar al descans, la situació era la desitjada i el resultat favorable havia de significar una motivació extra per als gironins.

Williams i Raúl García remunten en cinc minuts. Sense canvis en cap dels dos equips i jugant amb el mateix sistema de joc que a la primera part, els visitants van sortir amb molta més intensitat a la segona. Els gironins no trobaven la posició sobre la gespa, els dubtes sobre la zona on calia pressionar i l'espai on s'havia de replegar apareixien i mica en mica l'equip de Gaika Garitano s'anava fent l'amo del partit. El control a la zona de creació era per als visitants. Al centre Marc Muniesa, Pere Pons i Àlex Granell no entraven en joc al mateix temps que tampoc apareixien Portu, Borja Garcia i Stuani. Tot i anar perdent, l'Athletic dominava, tenia la pilota i començava a crear ocasions.

En una arribada per la banda esquerra Yuri Berchiche va treure una centrada al segon pal que va aprofitar molt bé Iñaki Williams per empatar i pocs minuts més tard una rematada sense oposició de Raúl García sentenciava el partit. Els locals no van tenir la capacitat d'aprofitar-se d'un marcador favorable, en canvi, els bascos sí que van gestionar bé els minuts en què manaven en el resultat.

La seguretat defensiva es va perdre i el domini a les àrees va ser per als de Garitano. Ara toca recuperar-se perquè sense temps per descansar dimarts s'ha de jugar un altre partit important a Madrid, en aquesta ocasió serà al Wanda Metropolitano, on l'Atlètic de Madrid esperarà els gironins. I per tancar la setmana que ve el Girona tornarà a intentar trencar el seu malefici a Montilivi en un derbi contra l'Espanyol que també apunta extremadament interessant.