L'entrenador de l'Espanyol, Joan Francesc Ferrer, Rubi, és un home optimista de mena. També ambiciós. Molt. Ho va demostrar al Girona el curs 2012-13 i ho ha continuat fent arreu on ha entrenat. També ara a l'Espanyol on es decanta per continuar mirant enlaire a la classificació i somiant amb Europa que no pas patir per veure el perill gaire a prop. Ahir el tècnic va afirmar durant la conferència de premsa prèvia al partit contra el Girona d'aquest migdia que aquest derbi és una «última oportunitat» per acostar-se els equips de dalt de la classificació.

El maresmenc va reconèixer que un triomf permetria finalitzar la temporada amb més comoditat. «No tenim ganes d'acabar les últimes jornades mirant els marcadors de la resta de rivals», va dir.

Rubi no està amoïnat pels llocs de descens: «No és una percepció que tenim, però allunyaríem fantasmes». El tècnic blanc-i-blau va definir el partit d'avui a Girona «d'importantíssim» tant pels punts en joc com per la «rivalitat entre els clubs». A més a més, el responsable de la banqueta blanc-i-blava va assegurar que li agradaria quedar «per davant» del Girona a taula de la classificació. «No ens ha anat bé en els derbis d'aquest any i volem tenir una alegria. Ja ens toca», va dir.

Rubi, d'altra banda, va explicarque el seu equip té un «dèficit ofensiu» però que ha recuperat la solidesa defensiva perduda fa algunes jornades. El Girona, segons Rubi, tracta «molt bé» la pilota i disposa de davanters «molt forts». En aquest sentit, l'entrenador ha explicat que pararan especial atenció l'uruguaià Cristhian Stuani: «No podem deixar que estigui a gust».