Dues idees van sobresortir després de l'empat a Anduva: que el vent havia dificultat jugar a futbol i que s'havia perdut una bona oportunitat de superar i perseguir rivals. I una tercera idea va quedar descartada d'entrada: que el Mirandés pensaria més en la Copa que en la Lliga.

De les tres idees, la més destacable és no haver sabut aprofitar que, menys el Cadis, els altres rivals que hi ha al davant no havien pogut guanyar els seus respectius partits. En d'altres moments del campionat, els gironins ja havien tingut opció de posar pressió de veritat, i tampoc les havien aprofitat, per molt que els de Martí sí hagin retallat distàncies. Qui més qui menys, molts aficionats veien clar que es podia aprofitar l'ensopegada de l'Almeria, que està en clar retrocés; i les oportunitats perdudes de Saragossa i Osca, que aquesta jornada no han passat de l'empat contra equips de la zona de descens. Vaja, que el matí del diumenge es presentava amb màximes ambicions, diluïdes en aquesta ocasió pel vent i els penals.

L'equip ve de tan enrere que qualsevol oportunitat perduda com la d'ahir sembla un error excessivament greu, i potser no falta una gran part de raó en aquesta idea, malgrat que es puguin acumular sis jornades seguides sense perdre. Bàsicament perquè es necessiten sobretot victòries i en aquests darrers sis partits, els triomfs i els empats s'han repartit al cinquanta per cent.

Així que tocarà seguir fent comptes en les dotze jornades que queden, davant les quals el Saragossa, segon classificat, té un marge de dos partits i l'atractiu d'haver de visitar Montilivi. I un cop més, faríem bé de no refiar-nos que ara estem en un tram de calendari fàcil per haver de jugar properament contra Albacete, Las Palmas i Racing, perquè sabem per experiència que ara és aquell moment de la temporada que els que estan a sota mosseguen a qui sigui; que els que treuen una mica el cap volen marxar definitivament de les brases; i que els de mitja taula tenen la promoció a un partit. No em parlin sisplau de rivals petits i menys quan el mateix equip va deixant passar oportunitats.

Ah, i ara sí em miraré dimecres el partit de Copa amb atenció. És un club petit i simpàtic i a aquesta nova competició del KO potser li aniria bé una final amb un convidat així. Perquè la il·lusió no només ha de ser dels grans.