Era qüestió de dies que el Girona i Jordi Calavera arribessin a un acord. El tarragoní va deixar el seu futur més a prop de Montilivi després de rescindir diumenge passat el seu contracte amb l'Eibar i quedar lliure. El cruel desenllaç de la passada temporada perdent la final del play-off contra l'Elx va deixar-li un regust amarg, així que de seguida va tenir clar que volia seguir defensant la samarreta blanc-i-vermella per tornar el club a Primera. Ràpidament van començar les converses amb Quique Cárcel i ahir el club va anunciar el seu fitxatge. El lateral dret, de 25 anys, signa per dues temporades, fins al juny de 2022, més una d'opcional.

D'aquesta manera, Calavera es converteix en la segona arribada per a la nova temporada després que Enric Franquesa, cedit pel Vila-real es convertís en el primer reforç. En aquest sentit, Francisco té les dues bandes cobertes. Tot i que el tarragoní va tenir poc protagonisme el curs passat, participant en 10 partits de Lliga i 3 de Copa, va deixar sempre bones sensacions. Poder seguir comptant amb el futbolista és una bona noticia per a Francisco, després de la sortida de Pablo Maffeo, que va acabar la cessió i torna a l'Stuttgart.

El defensa tarragoní va jugar la temporada passada en qualitat de cedit i s'incorpora al club en propietat, després de desvincular-se de l'Eibar. Calavera, que coneix bé la categoria de platapels seus anys a Lugo (16/17) i Gijón (17/18) i també ha tastat la Primera divisió de la mà dels bascos, va arribar l'estiu passat amb ganes de recuperar la seva millor versió després d'un període complicat, en el qual una lesió muscular al recte de la cama esquerra va obligar-lo a quedar-se en blanc. La temporada passada també va tenir algun contratemps per culpa de les lesions, però va guanyar-se la confiança del tècnic d'Almeria i Pep Lluís Martí malgrat ser suplent.

«Molt content de tornar a formar part d'aquesta família, en la qual m'he sentit com a casa des del primer dia que vaig arribar. Estic segur que serà una gran temporada per a tots», va escriure Calavera a les seves xarxes socials.

El defensa, que pot jugar tant de lateral com de carriler, va formar-se en les categories inferiors del Nàstic de Tarragona, amb qui va arribar a debutar a Segona A. També va jugar a l'Olot a Segona B.