De ben segur que a més d'un aficionat del Girona, tot veient el ball de targetes vermelles de diumenge passat al camp de l'Almeria, li va venir al cap el duel que l'equip va jugar el mes de maig del 2011 a Cartagena i que va acabar com el rosari de l'aurora. Si al Juegos Mediterráneos van ser tres les vermelles cap a una única banda, fins a quatre en van caure aquella tarda al Cartagonova. Migue González, Albert Serra, Roberto Peragón i Ranko Despotovic no van acabar el partit. Això pel que fa als jugadors, perquè el llavors entrenador, Raül Agné, també va ser expulsat. Malgrat cloure els 90 minuts amb només set jugadors, el Girona va caure per la mínima (1-0) el dia que va dir adeu a tota possibilitat de disputar el play-off d'ascens.

En fa memòria un dels damnificats. Albert Serra recorda com si fos ahir l'actuació d'Alejandro José Hernández Hernández, l'àrbitre canari a qui no li va tremolar gens ni mica el pols per anar col·leccionant expulsions. «Té certa similitud amb el que va passar a Almeria amb la diferència que aquell dia vam perdre. Recordo que tots dos equips teníem opcions encara de fer la promoció. Jugàvem allà, el camp estava ple... Les expulsions van ser molt i molt rigoroses». El banyolí manté intacta la memòria: «Vam patir quatre expulsions. També l'Agné. A mi em va fer fora per un salt amb un rival tot intentant rematar de cap. En cap moment vaig voler agredir ningú. S'han produït mil vegades accions com aquella i no ha passat res. Avui s'hauria pogut revisar amb el VAR. Va estar molt desencertat». Per a Serra, el que va passar a Cartagena va ser «un joc dels despropòsits» i té clar que Hernández Hernández no va estar ni de bon tros a l'altura de les circumstàncies. «La situació se li'n va anar de les mans, però també va deixar que passés. No recordo que fos un partit gaire dur. El que va voler va ser calmar el foc amb benzina i així van anar les coses».

Valora de manera bastant diferent el que va passar el diumenge a Almeria. «L'expulsió de Ramalho, vistes les imatges, era bastant merescuda. La de Cristóforo és la que em sembla més rigorosa. Entra dur, però primer toca la pilota. La d'en Monchu si et mires només l'entrada és vermella, clarament. Però també s'hauria pogut tenir en compte el context. El partit ja estava condicionat per dues expulsions. A vegades es pot actuar amb certa consideració».