Aquest diumenge, el Girona rep a l’estadi el Rayo Vallecano amb l’oportunitat de tornar a la Primera Divisió només dos anys de perdre el seu lloc a la màxima categoria del futbol estatal sempre i quan sigui capaç de fer bo el valuós 1-2 del partit d’anada aconseguit fa set dies a Vallecas. Tot treballant amb certa previsió l’Ajuntament de Girona enviava ahir un comunicat tot explicant que la mobilitat es veurà afectada. Sobretot ara, que les mesures contra la pandèmia s’han relaxat i el públic pot tornar als estadis, encara que per aquesta ocasió només hi haurà 1.500 aficionats a les graderies i d’altres que s’acostaran al camp per rebre l’equip. D’aquesta manera, a partir de dos quarts de set del de la tarda, quedarà tallada la circulació a l’avinguda de Montilivi, entre el carrer Puigsacalm i la rotonda de Montilivi. Aquesta circumstància s’allargarà fins que s’acabi el partit i tota l’afició es retiri del camp. Al mateix temps, es produiran talls intermitents segons l’afluència de públic a l’estadi, al carrer de la Universitat de Girona, entre els carrers Santiago Coquard i Sala i Maria Aurèlia Capmany i Farnés.

A tot això se i ha d’afegir que no es podrà estacionar cap mena de vehicle en els aparcaments que hi ha prop de Montilivi. És a dir, a l’esplanada que hi ha al darrere de la tribuna i del Gol Nord. Així, l’entrada del públic a la instal·lació es podrà fer de manera esglaonada tot respectant les distàncies de seguretat, evitant les aglomeracions.

L’alcaldessa Marta Madrenas explicava que «tots animarem perquè el Girona guanyi el partit a la gespa» demanant «seny» als aficionats que hi hagi «al camp, al bar o a casa seva». I afegeix: «En el context actual, diumenge l’afició hem d’ajudar l’equip a aconseguir l’ascens guanyant també el partit de la responsabilitat».

El consistori recorda que no hi ha previst cap acte de celebració a la via pública en cas d’un hipotètic ascens a Primera, ni tampoc l’organització d’una rua, tenint en compte el context de pandèmia i per garantir així totes les mesures de seguretat establertes pel Procicat.