El Girona s'aferra al play-off. La victòria d'aquesta tarda al camp de la UD Las Palmas (1-3) és molt valuosa per als de Míchel, que han tret del camí un dels rivals que els perseguia i que ha acabat el partit amb dos homes menys per les expulsions de Mújica a la primera part i Raúl Navas a la segona. No només aixo, sinó que han fet callar al VAR amb dos gols de Bustos i un altre de Valery. Ocón Arraiz volia tornar a ser protagonista fent rectificar el col·legiat Arcediano Monescillo d'un penal clar sobre el davanter argentí que hauria suposat l'empat abans del descans, però els gironins han respost amb el seu joc a la represa.

Bustos ha estat l'opció natural per suplir la baixa de Stuani mentre que Terrats ha ocupat el lloc de Juanpe com a tercer central. La UD Las Palmas s'ha avançat amb un gol de penal de Jesé (min. 12), després que Ocón Arraiz avisés des de la sala VOR per una falta d'Aleix Garcia sobre el davanter canari a dins l'àrea. Li ha costat arrencar al Girona. A partir de la primera mitja hora de joc, però, les coses podrien haver canviat: Borja García ha topat amb Valles (min. 35), que s'ha lluit per treure a fora una rematada de cap directa a gol; i Mújica ha estat expulsat amb la segona groga (min. 37), deixant els gironins amb un home més. I encara més quan Arcediano Monescillo ha xiulat un penal a favor quan Lemos ha fet caure Bustos. No obstant això, el VAR s'ha encarregat de ficar-hi cullerada un cop més i malgrat que la pena màxima era clara, l'àrbitre ha rectificat per assenyalar una falta a fora de l'àrea.

Míchel ha buscat la reacció retocant el dibuix i passant a jugar amb defensa de quatre a la segona part. Valles ha seguit fent de les seves per frustrar el Girona amb les seves intervencions, fins que Bustos ha fet justícia marcant un doblet en tres minuts (min. 62 i 65). L'expulsió de Raúl Navas amb vermella directa (min.77), després de ser revisada pel VAR, ha sentenciat el final feliç. El que podria haver significat el hat-trick de Bustos ha estat anul·lat per fora de joc. L'argentí també ha tingut un travesser i finalment Valery ha posat la cirereta amb el tercer gol (min. 93).

FITXA TÈCNICA

Las Palmas: Valles, Lemos (Coco, min. 64), Raúl Navas, Curbelo, Cardona, Moleiro (Rober, min. 69), Jonathan Viera, Fabio (Sadiku, min. 75), Mfulu (Maikel Mesa, min. 63), Mújica i Jesé (Peñaranda, min. 75).

Girona: Juan Carlos, Arnau (Valery, min. 85), Santi Bueno, Bernardo (Iván Martín, min. 46), Terrats, Jairo, Aleix Garcia (Samu Saiz, min. 46), Pol Lozano, Borja García (Kébé, min. 79), Baena (Juncà, min. 94) i Bustos.

Gols: 1-0, min. 12: Jesé, de penal; 1-1, min. 62: Bustos; 1-2: 65: Bustos; 1-3, min. 93: Valery.

Àrbitre: Arcediano Monescillo (comitè castellà-manxec). Ha amonestat a Lemos, Maikel Mesa, Fabio, Peñaranda, Rober, Coco (Las Palmas); Aleix Garcia, Samu Saiz, Baena (Girona). Ha expulsat a Mújica amb dues targetes grogues al min. 37 i Raúl Navas amb vermella directa al min. 77 (Las Palmas).

Estadi: Gran Canària.