Quins canvis pot fer Míchel per al partit contra el Getafe?

L'entrenador del Girona, clau en l'empat a Sant Sebastià gràcies a les seves modificacions en la zona ofensiva, podria sacsejar un pèl l'alineació en el primer partit del curs al costat de l'afició. Iván Martín, Pablo Torre i Dovbyk truquen a la porta, mentre Tsygankov podria caure a banda.

Míchel Sánchez, durant el partit contra la Lazio corresponent al Trofeu Costa Brava disputat a Montilivi.

Míchel Sánchez, durant el partit contra la Lazio corresponent al Trofeu Costa Brava disputat a Montilivi. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'alineació que va presentar el Girona en el debut a la Lliga podria patir diferents retocs en la zona ofensiva per a l'estrena a Montilivi, demà contra el Getafe. Si la porteria, la defensa i el doble pivot estan clars, amb Gazzaniga sota els tres pals, ArnauMiguel als laterals, David LópezBlind a l'eix central -Santi Bueno arribarà, però no serà titular- i Aleix GarciaYangel Herrera al doble pivot, la presència dels homes atacants no està tan clara. A Sant Sebastià, l'equip no va millorar fins que Míchel va sacsejar la zona de tres quarts; que podria ser diferent ja d'inici en la segona jornada.

Couto podria ser el sacrificat

I això que el conjunt de Bordalás és especialista a cedir la iniciativa per esperar que arribi el seu moment, intentant sortir de pressa al contraatac. El plantejament de partit és molt transparent, doncs; amb els madrilenys tancats al darrere. La doble banda dreta que va fer servir Míchel contra la Reial Societat, formada per Arnau i Yan Couto, podria veure's afectada, i el brasiler seria el gran sacrificat. En principi, qui té més opcions de caure a l'extrem seria Viktor Tsygankov, que va sortir de mitjapunta en l'estrena del campionat. Quan va passar a l'extrem, una acció plena de desequilibri individual va permetre una centrada que Dovbyk només va haver d'empènyer al fons de la xarxa.

Iván Martín o Pablo Torre?

I de quina manera canviaria l'esquema Míchel? Hi ha moltes fórmules, perquè també cal comptar amb la presència de Savinho, titular en el seu primer partit a la Lliga. Costa creure que el tècnic blanc-i-vermell se'l carregarà d'inici si ja s'ha carregat Couto, ja que davant sistemes ultradefensius com el del Getafe, l'aposta per obrir el camp sol donar bons resultats. Fets els càlculs, dos futbolistes es juguen un lloc a l'onze inicial: Iván Martín i Pablo Torre. Mentre el primer jugaria en una posició més endarrerida, ajuntant-se amb Aleix i Yangel per crear superioritats, el migcampista càntabre es mouria entre línies buscant filtrar pilotes interiors cap al davanter centre o els futbolistes que s'incorporin de la banda cap a dins (Tsygankov o Savinho).

Els precedents contra el Getafe de l'any passat són un exemple de què va recórrer Míchel, malgrat que l'entrenador visitant en aquells moments no fos Bordalás, cosa que ja de per si elimina certs components comparatius. A Montilivi, el Girona va sortir amb el 5-3-2 que feia servir abans: Aleix, Yangel i Riquelme i dos davanters, Stuani i Castellanos. A Madrid, ja amb Oriol Romeu a la plantilla -a l'anada encara no havia arribat-, va posar al d'Ulldecona amb Aleix, Tsygankov, Borja García i Riquelme, i l'argentí Taty sol en punta.

I Dovbyk?

L'ucraïnès, el fitxatge més car de la història del Girona, tan sols va necessitar vuit minuts per demostrar-li a tothom el seu gran olfacte golejador. A falta de l'arribada d'un pivot defensiu -el silenci que hi ha al voltant del mercat és sospitós-, Dovbyk és el gran reclam de l'estiu.

Després d'uns dies a Girona, i ja amb més aclimatació que no pas fa una setmana, el davanter va fer-se veure davant Míchel, demostrant-li que pot comptar amb ell d'inici si així ho creu convenient. La bona feina feta per Stuani, però, podria fer que repetís titularitat en un partit que s'intueix de molta batalla a les àrees, on l'uruguaià és un referent indiscutible.

Ampolles d'aigua a la meitat del preu habitual

El Girona va informar que, durant el partit de demà contra el Getafe, les ampolles d'aigua estaran a la meitat del preu habitual, a causa de les altes temperatures.

«El Girona s'ha reforçat bé i té una bona relació amb el Manchester City»

L'entrenador del Getafe, José Bordalás, va parlar sobre el Girona, amb qui s'enfrontarà demà a Montilivi, afirmant que és un «molt bon equip» que va fer una temporada «magnífica» l'any anterior. «S'ha reforçat magníficament bé i té una bona relació amb el City. Ha fet molt bones incorporacions. Tenen jugadors ràpids i amb experiència. Serà un rival dificilíssim. Anem amb il·lusió, hem preparat molt bé el partit. Sabem de les seves virtuts i confiem en el rendiment de l'equip», va manifestar. Així mateix, va parlar sobre l'estat d'algun dels seus jugadors que estan lesionats i va afirmar que Stefan Mitrovic serà dubte fins a l'últim moment després d'acabar en la infermeria durant el partit que va disputar davant del Barcelona. «Igual és una mica precipitat, veurem».

Subscriu-te per seguir llegint