COPA DEL REI

Mallorca-Girona: S'acaba el somni de la Copa (3-2)

El Mallorca arrasa a la primera part (3-0) i deixa un Girona massa dèbil en defensa sense unes històriques semifinals

La reacció a la segona part és insuficient, amb un gol de penal d’Stuani i un de Savinho en l’afegit, contra un rival amb 10

Tatiana Pérez

És veritat que hi va haver opcions fins al final, però el resultat de l’eliminatòria estava sentenciat molt abans del minut 100 de partit. El Girona va quedar-se sense el somni de la Copa del Rei, després que el Mallorca el sorprengués ahir a Son Moix. El 3-2 no reflecteix el que es va viure realment a l’estadi mallorquí, amb els gironins perdent 3-0 fins superada l’hora de joc. Sí que els de Míchel van reaccionar amb un gol de Stuani de penal, en una acció que va deixar als locals amb deu jugadors per l’expulsió de Raíllo amb dues grogues seguides, i un altre de Savinho en l’afegit, però no van ser suficients per forçar la pròrroga. La competició del KO s’escapa una altra vegada als quarts de final, igual que va passar el curs 2018/19 contra el Madrid. El líder ha de centrar-se ara en la Lliga.

I això que Míchel va fer tota una declaració d’intencions amb l’onze. Es notava que volia la Copa. Va sortir amb tot, sense reservar cap disponible. L’únic lloc on podia tenir dubtes era a l’eix de la defensa, per les baixes sensibles de Juanpe, Èric García -que va caure de la convocatòria a última hora- i David López, però no va tenir dubtes: Arnau al lateral dret i Antal de central. El jove hongarès, 19 anys, va estrenar-se de titular amb plena confiança del tècnic, malgrat l’exigència de l’eliminatòria. «Està preparat mentalment, estic orgullós que un noi de la base demostri que es pot pujar des de baix», va comentar Míchel. Antal va cometre un penal que va complicar les coses per unes mans molt discutibles, tot i que l’error va ser col·lectiu.

Aguirre va ser l’únic capaç, amb l’excepció d’Ancelotti fa quatre mesos enrere, de guanyar el líder Girona, que va trobar-se un escenari completament desconegut a Son Moix. Un contundent 3-0 al marcador va deixar glaçats als de Míchel, malgrat que la temperatura a Mallorca era agradable amb 15 graus, amb una situació que ningú preveia.

Era el Mallorca qui posava la defensa blanc-i-vermella en un compromís cada dos per tres. Tant, que Juan Carlos va ser el gran protagonista. El porter va lluir-se amb aturades de mèrit com la que va fer a un xut d’Abdón Prats o de Larin. Tot sol no podia. Després de picar molta pedra, Larin va obrir la llauna a favor del Mallorca i els esdeveniments van precipitar-se. Abdón Prats va executar una rematada impossible per Juan Carlos. Pocs minuts després, l’àrbitre, a instàncies del VAR, xiulava un penal d’Antal sobre Larin en una jugada on inicialment havia xiulat fora de joc. Abdón Prats, no va fallar des dels onze metres.

Les cares dels jugadors, capcots, parlaven per si soles... Es veien fora de la Copa, mentre el Mallorca es creixia amb l’empenta de la seva gent. Ningú s’esperava que hi hagués tanta feina a la segona part. No hi havia ni un minut per perdre, així que Míchel va introduir els primers canvis fent entrar Dovbyk i Yan Couto per Yangel Herrera i Arnau. Havia de modificar les bandes i trobar l’equilibri del duel. Immediatament, el Girona va mostrar una altra cara. A la represa, eren els gironins qui sotmetien al rival sense aconseguir batre a Greif.

Fins que va topar amb Stuani des dels onze metres. Un penal de Raíllo, que va acabar expulsat amb dues grogues seguides per protestar, sobre el davanter uruguaià va obrir un raig de llum al conjunt de Míchel. El charrúa no va fallar la pena màxima.

El Girona va millorar, tot i que els minuts corrien sense aturador i el segon gol no arribava mai. Set minuts que van acabar sent nou d’afegit donaven esperança a un equip líder en remuntades. Savinho va aconseguir desfer-se dels rivals i posar un valuós 3-2 al marcador. Era massa tard i no es va poder forçar la pròrroga. Son Moix va convertir-se en un autèntic infern per als gironins, que no van poder sotir-ne vius.

A partir d’ara, els de Míchel han de centrar tots els esforços en la Lliga. Són líders i s’ho han de creure perquè, encara que no els sortissin les coses a Mallorca, juguen com els àngels. Aquest diumenge tocarà refer-se davant un Celta que també s’ha oblidat de la Copa.

A diferència del que deien Los Mismos a la mítica cançó El Puente no va ser tant «maravilloso viajar hasta Mallorca» per a un Girona que somiava en gran.