L´esfondrament de part del seminari menor de Girona va bloquejar totalment la pujada de Sant Domènec i va deixar diversos metres d´alçada de materials d´obra i del mateix edifici bloquejant el carrer. La imatge era dantesca. Pedres d´un mur lateral del seminari, ferralla i taulons de fusta d´una bastida van quedar barrejats en un munt que, en un primera instància, feia tèmer que algun vianant o algun obrer podria haver quedat atrapat a sota. En tancar aquesta edició tot apuntava que la sort havia volgut que en aquells moments ningú passés per sota i els paletes que treballen al seminari ja estiguessin recollint.

Es tracta d´un carrer molt concorregut que serveix per arribar a la Universitat i molt utilitzat també pels turistes. La causa de l´esfondrament es desconeix i la Policia Municipal buscava ahir possibles testimonis que ajudin a aclarir el motiu de l´accident.

Un cop es va tenir coneixement del succés, poc abans de les set de la tarda, Bombers, Mossos d´Esquadra i Policia Municipal van dirigir-se a la zona i van acordonar l´indret. Tot el material va caure al mig del carrer, just al davant del número 9 de la pujada de Sant Domènec. En aquells moments hi havia una desena de persones als pisos i en una botiga de jocs d´estratègia, la Freak-Style. El material desprès havia mig tapiat l´accés als habitatges i l´únic punt de sortida era a escassos centímetres de tot el material apilonat bruscament, fet que feia perillar una fugida tranquil·la.

El soroll provocat per la caiguda del mur i la bastida va ser molt estrident. Diversos cotxes van quedar totalment coberts de pols tot i estar a una vintena de metres més enllà. La pols també va entrar a l´interior d´alguns habitatges.

Els veïns van començar a treure el cap pels balcons i van veure com tenien part de l´antic seminari als peus. Bombers i policies van obligar-los a romandre una estona a l´interior de l´edifici per motius de seguretat. Més tard van poder sortir, de dos en dos, pràcticament amb el que portaven a sobre. Alguns dels afectats van poder treure les seves mascotes, com l´exregidor del Barri Vell David Vivó. Tots, però, han hagut de passar la nit fora de cas per evitar qualsevol risc. Tots en habitatges de familiars o coneguts. Per precaució, els residents en els blocs de pisos dels números 11 i 13 també van haver de ser reallotjats.

Les obres a l´antic seminari van començar fa aproximadament un any. La Universitat de Girona (UdG) va encarregar la reforma de l´edifici per ubicar-hi d´aquí a un any la facultat de ciències de l´educació i de psicologia, que actualment s´allotgen al carrer Emili Grahit. Els treballs afecten tant l´interior de l´històric edifici com els murs laterals. La constructora que treballa en el reforçament i les tasques de reforma és Arcadi Pla SA.

Van dirigir-se fins al punt d l´incident el delegat de la Generalitat de Catalunya, Jordi Martinoy, l´alcaldessa de Girona en funcions, Anna Pagans, i diversos regidors gironins com Joan Pluma, Isabel Salamaña, Ponç Feliu, Maria Àngels Freixenet o Rafael Mas. Multitud de curiosos i coneguts dels veïns de la zona es van anar apropant fins a la pujada de Sant Domènec per posar-se al corrent amb detall de l´incident ocorregut.

Les tasques per treure tot el que va quedar abocat al mig del carrer estava previst que s´allarguessin durant diverses hores, pràcticament tota la nit. En tancar aquesta edició la intenció explicada era la desmuntar la bastida des d´una grua de les mateixes obres. D´aquesta manera es volien assegurar que la part que es mig aguantava gràcies a la xarxa de seguretat no acabés també desprenent-se. Posteriorment es va preveure procedir a retirar tota la pedra, la ferralla i la fusta que havia quedat acumulada al carrer. Diverses màquines excavadores ja estaven preparades per començar a actuar quan se les requerís. L´objectiu era que l´endemà al matí (avui per al lector) el carrer fos transitable de nou.