Des de fa uns quinze dies, enmig del vehicles estacionats sota les vies del tren, al carrer Tomàs Mieres de Girona, han aparegut restes de menjar en grans quantitats, així com altres deixalles domèstiques, conjuntament amb peces de roba de vestir ja velles i sense ús. Els veïns asseguren que no és la primera vegada que ?veuen aquesta acumulació de menjars i altres deixalles.

Els residents, sospiten d'algun establiment de restauració de la zona, "que ha vingut aquí a abocar les sobres del menjar perquè alguns dies de les festes nadalenques ha tancat les portes i no hauria volgut guardar res a les neveres". De fet, les primeres restes de menjar van aparèixer als volts de Sant Esteve i ahir, encara hi eren. S'hi poden veure cloves de musclos, arròs, pastanagues, mongetes, patates i fulles d'enciam, entre altres.

Mala imatge

Així mateix els residents estan indignats perquè la imatge que es dóna d'aquesta part de la ciutat, "és d'un incivisme total" i, a més a més, perquè "des de fa molts mesos no s'ha netejat mai en profunditat la zona d'aparcaments de sota les vies, que s'ha convertit en un niu de deixalles, de rates i tota mena d'insectes".

El fet que no es recullin les deixalles provoca el denominat "efecte crida", que consisteix en el fet que si una persona veu que en un indret hi ha brutícia durant diversos dies i no es recull i qui llança les restes no és sancionat, aquesta persona també hi aboca deixalles només per estalviar-se caminar fins a un contenidor, que probablement no té gaire lluny.

A banda de les restes d'aliments, també s'hi pot veure algun matalàs, rodes de cotxe i algun coixí. Altres deixalles que s'hi observen són peces de roba vella, alguns pots, ampolles de vidre i llaunes de begudes. Fa uns dies també hi havia un carret de la compra d'un supermercat i un cotxet. Aquests dos elements però, van desaparèixer passats uns dies.

Els veïns reclamen més vigilància per tal de detectar aquests abocaments incontrolats i que "s'urbanitzi el sector, encara que sigui de forma provisional, dotant-lo de més llum", i òbviament, una neteja a fons de la font repetida de forma periòdica.