La policia espanyola ha detingut aquest dilluns cinc veïns de Salt (Gironès) per falsificació de documents i estafa a empreses de telecomunicacions. Els presumptes autors de l'estafa aconseguien telèfons mòbils d'alta gamma i ordinadors portàtils a través de contractes de permanència amb documentació falsa. La xifra estafada supera els 30.000 euros, tot i que només s'han pogut quantificar els diners estafats a una de les empreses de telecomunicació. Ara per ara segueixen les investigacions per localitzar la resta de participants de la trama.

En total, cinc persones han estat detingudes, quatre de nacionalitat brasilera i una de Ghana. La policia estatal ha requisat –després de registrar els dos domicilis de Salt on es van dur a terme les detencions- quatre ordinadors Compaq mini, set mòdems USB, telèfons mòbils, Iphones i una gran quantitat de documentació falsa estrangera, entre la qual hi havia documents portuguesos.

La investigació va començar a principis d'abril, quan es van detectar un seguit de factures de contractació de terminals telefòniques a través de la presentació de documents d'identitat falsos, com carnets d'identitat estrangers falsos o llibretes bancàries adquirides per 100 euros i falsificades. Els detinguts canviaven les dades d'afiliació i realitzaven moviments bancaris ficticis per justificar solvència econòmica. D'aquesta manera, els promotors d'aquesta trama aconseguien telèfons mòbils d'alta gama –generalment de la marca Iphone.

Per altra banda, els autors de l'estafa obtenien ordinadors portàtils amb la contractació de línies d'Internet amb la firma d'acords de permanència amb l'empresa de telecomunicacions, les quals acreditaven amb llibretes bancàries també manipulades. Els presumptes autors pagaven la qualitat aproximada de 29 euros i, d'aquesta manera, rebien un Modem USB de connexió a Internet i un ordinador portàtil 'Compaq Mini' de vuit polsades.