El portaveu del grup municipal de CiU, Carles Ribas, va acusar els socialistes de no haver digerit encara la derrota electoral i va demanar al PSC que passi a fer "oposició constructiva". "Jo entenc que superar 32 anys és complicat però és el que toca", va remarcar Ribas. El portaveu nacionalista va demanar al PSC que ajorni les crítiques i va recordar que els regidors encara no han pogut posar-se a treballar perquè el ple de constitució se celebra avui. "Un cop comencem a treballar després que se'ns critiqui si es vol", va dir.

La cap de l'oposició, Pia Bosch, va criticar dimecres el futur alcalde, Carles Puigdemont, per "falta de diligència" i l'acusava de no haver iniciat les converses "en profunditat" fins aquesta setmana. A més, Bosch també va dir que ?Puigdemont hauria d'abandonar l'escó de diputat per centrar-se en la feina d'alcalde ja que governarà en minoria i a tres regidors de la majoria.

Carles Ribas va qualificar d'incoherent i cínica la petició dels socialistes que veuen necessari que Puigdemont deixi l'escó de diputat per centrar-se en la tasca com a alcalde. Ribas va recordar que la cap de llista socialista, Pia Bosch, quan era regidora, no va demanar mai a l'exalcalde Joaquim Nadal -que també era diputat- que abandonés la tasca al Parlament.

A més, el portaveu va recordar que Puigdemont va fer la campanya assegurant que no abandonaria el Parlament perquè considera que és positiu ser-hi com a alcalde de Girona. "Els ciutadans van votar CiU sabent que Puigdemont no renunciaria a l'escó i ara no es pot criticar una decisió que la societat gironina ha votat", va afirmar Ribas.

A més a més, el futur regidor d'Urbanisme també va qualificar d'"il·lògic" que es critiqui la capacitat dels regidors i l'alcalde quan encara no han pres possessió del càrrec. El portaveu de CiU va remarcar que la candidatura i el futur alcalde, Carles Puigdemont, han demostrat "voluntat de diàleg" però va criticar que el PSC no ha estat receptiu.

La posició de CUP i PP

Mentrestant, el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va indicar que tenint en compte els projectes importants que té la ciutat amb les les obres del TAV en marxa, seria bo que l'alcalde es dediqués exclusivament a Girona. Una ciutat, que segons el portaveu de la candidatura independentista ja és prou "complexa" per si mateixa.

Per la seva banda, la portaveu del PP, Concepció Veray, va assenyalar que respectava la decisió de Carles Puigdemont tot i que va puntualitzar que ella hauria renunciat a l'escó. Sí que va deixar clar que si detecta que la ciutat en surt perjudicada demanarà formalment que renunciï a seguir de diputat al Parlament de Catalunya. Tots dos es votaran a si mateixos en el ple d'investidura d'avui. Com també ho farà el grup municipal del PSC.