Les primeres set càmeres de videovigilància als carrers del centre de Salt ja han entrat en funcionament. Temporalment la sala de control està situada a la seu de la policia local, als baixos de l'Ajuntament a l'espera de l'obertura de la nova comissaria que s'està construint al Pla de Salt. La intenció del nou consistori és que les instal·lacions acabin essent compartides entre la Policia Local i la comissaria de districte dels Mossos d'Esquadra.

Les càmeres estan instal·lades a diferents punts de l'entorn de l'Ajuntament, la plaça de la Llibertat, i els carrers Francesc Macià, Àngel Guimerà i Doctor Ferran. El cost d'instal·lar-les i posar-les en funcionament és aproximadament de 50.000 euros i té per objectiu rebaixar la sensació d'inseguretat al centre i captar sospitosos que hagin comès algun possible delicte. Diferents cartells adverteixen de la presència d'aquestes càmeres als vianants. Els aparells capten imatges amb força nitidesa.

Dotze metres de nitidesa

Les videocàmeres tenen una resolució d'1,3 megapíxels, el màxim que permet la xarxa wimax. En elmoment que es va presentar el projecte es va assenyalar que tindran capacitat per permetre veure amb claredat les cares de les persones situades fins a uns dotze metres. Els aparells continuaran en funcionament també a la nit, amb l'activació d'un sistema nocturn.

El sistema de gravació permet guardar fins a uns trenta dies de cinta. Altres sistemes no guarden tants dies. Les càmeres de l'Auditori de Girona, per exemple, guarden tant sols deu dies. Per aconseguir una memòria tan àmplia, s'ha ideat un sistema que a la mínima que detecta un moviment ja activa l'aparell. D'aquesta manera, quan a a la zona que es grava no hi ha ningú, la càmera roman en espera i no grava. Això sí, "s'activen amb el moviment d'una fulla si bufa el vent", segons fons de l'empresa instal·ladora.

Les videocàmeres es poden posar després del vistiplau de la Comissió de Videovigilància de Catalunya a un projecte presentat per l'anterior equip de govern.

Després d'aquestes primeres set càmeres estar previst licitar la col·locació de nou càmeres més a l'entorn dels carrers Torras i Bages, Pacheco i Ramon Sambola i les seves cruïlles. Serà en una segona fase, amb un cost d'uns 47.000 euros. És també a la zona centre. Per a més endavant, es podria ampliar el radi, amb nous aparells al parc de la Massana o a la plaça Catalunya. Fa anys, en el mandat de 2003 a 2007, ja es van instal·lar videocàmeres a tres aparcaments municipals.