10 de gener de 2012
10.01.2012
Manifestació del 27 d'agost

Interior aclareix que la multa als organitzadors és de 4.500 euros

Interior vol sancionar dos joves que van participar a la manifestació per contrarestar una convocatòria de PxC

10.01.2012 | 13:09

El Departament d'Interior ha aclarit aquesta tarda que la sanció interposada als dos joves que van participar en la manifestació antifeixista de Salt el passat 27 d'agost és de 4.500 euros en total, no de 9.000. Es tractava d'una marxa en resposta a una convocatòria de Plataforma per Catalunya en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torre Mirona. La conselleria va prohibir la protesta del partit xenòfob de Josep Anglada creient que podria provocar aldarulls però els joves van fer, sense demanar autorització, la contramanifestació que tenien organitzada. El Govern ha imposat ara als dos manifestants, als quals considera organitzadors de la mobilització, una sanció de 4.500 euros.

El pròxim dijous està previst que les dues persones denunciades facin una roda de premsa per explicar els detalls del cas i com esperen fer front a la sanció que Interior els imposa per considerar-los organitzadors d'una manifestació que es va fer sense demanar les pertinents autoritzacions.

La manifestació antifeixista va recórrer els carrers de Salt el passat 27 d'agost, el mateix dia que el partit de Josep Anglada havia organitzat una manifestació en contra la construcció d'una mesquita que es projecta a la zona de Torre Mirona. El Departament d'Interior i també el de Justícia va prohibir la manifestació de Plataforma per Catalunya dies abans -per considerar que podia provocar aldarulls- però els col·lectius antifeixistes i les assemblees d'indignats van mantenir la contramanifestació que havien preparat.

Uns 200 joves van participar en la protesta que es va desenvolupar de manera pacífica i que no va provocar la intervenció dels Mossos d'Esquadra que, malgrat haver organitzat un ampli dispositiu, van deixar actuar els joves. Ara però, mesos després, dos dels joves que van prendre partit en la protesta han rebut una multa per haver convocat una manifestació sense demanar autorització.

Per recolzar els dos joves sancionats, s'ha organitzat una manifestació el pròxim dijous a les sis de la tarda a la plaça Catalunya de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook