La Diputació de Girona ha aprovat una moció a favor de la declaració de sobirania aprovada la setmana passada pel Parlament. La moció l'han presentada conjuntament els grups de CiU i ERC i s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els diputats, a excepció del socialista i alcalde de Blanes, Josep Marigó. El PSC ha decidit donar llibertat de vot i sis dels set representants del partit hi han votat a favor. Són la portaveu a la Diputació i a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch; l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés; l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, el de Riudarenes, Jordi Gironès i el vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó.

Els grups de CiU i ERC han presentat, per la via d'urgència, una moció en suport de la declaració de sobirania aprovada dimecres passat al Parlament de Catalunya. En aquell moment, els diputats socialistes de la cambra van votar en contra del text i hi va haver cinc membres del partit que van decidir no votar per mostrar el seu desacord amb la direcció del PSC. Aquella actuació dels diputats díscols va aixecar ferides en el sí del partit.

En la votació d'aquesta tarda a la Diputació de Girona, el grup del PSC ha decidit donar llibertat de vot als seus membres i tots han votat a favor de la moció, a excepció de l'alcalde de Blanes, Josep Marigó.

La presidenta dels socialistes a la Diputació, Maria Teresa Ferrés, ha argumentat aquesta decisió pel fet que el PSC "escolta el sentiment majoritari de la societat gironina" i també perquè, segons Ferrés, així es reflecteix la diversitat d'opinió que hi ha entre els socialistes gironins. "Hem decidit votar-hi tots a favor però hem respectat la decisió d'un company que ha volgut votar-hi en contra", ha remarcat Ferrés, que assegura que no han tingut pressió per part de la direcció per evitar que donessin llibertat de vot als diputats.

L'únic diputat del plenari en votar en contra de la moció ha estat l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, que ha defensat el seu vot per una "qüestió de coherència". Marigó ha defensat que està a favor del dret a decidir però no de la declaració de sobirania i ha manifestat que es deu al territori que representa. "El territori que represento majoritàriament està a favor del dret a decidir però no de la independència, i aquesta declaració està a cavall d'aquests dos termes", ha assegurat Marigó.