24 de maig de 2013
24.05.2013

La Generalitat veu bé que els pares facin la nova escola El Gegant del Rec de Salt

El Govern català buscarà ara els mecanismes legals perquè el projecte pugui tirar endavant

24.05.2013 | 07:35
Infants juguen davant del Gegant del Rec, que està en barracons.

La Generalitat ha assegurat que veu amb bons ulls el projecte impulsat des de l'Associació de Pares i Mares de l'escola El Gegant del Rec de Salt que volen construir ells mateixos el nou centre educatiu utilitzant materials ecològics i contractant pares i mares que estiguin a l'atur. A partir d'ara, es començarà a treballar per trobar "els mecanismes legals" per tirar-ho endavant i redactar un conveni entre la Generalitat, l'Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona (UdG). Posteriorment, està previst que es comenci a redactar l'avantprojecte que anirà a càrrec d'experts de la universitat. L'AMPA vol fer d'aquesta idea una iniciativa participativa i oberta.
Ara fa unes setmanes, l'escola El Gegant del Rec de Salt va donar a conèixer que volia construir el nou centre educatiu amb l'ajuda dels pares i mares que es troben a l'atur. La proposta de l'associació sorgia després que els progenitors estaven "cansats" de veure que els seus fills estudiaven en "males condicions" i dins de mòduls prefabricats. Davant d'aquesta situació, farts d'esperar que es construís el nou centre, van apostar per implicar-se en el projecte.
La seva idea és construir la nova escola al costat de l'actual i fer-ho per fases, utilitzant materials ecològics, esponjant la despesa, potenciant les energies renovables i amb un procés participatiu i obert. Ahir al matí, representants de ?l'AMPA es van reunir amb el director general de Centres Públics de la Generalitat, Jordi Roig, i el delegat d'Ensenyament, Albert Bayot, a qui van exposar la seva proposta.
La Generalitat ho veu com una idea "interessant i engrescadora". Per això, a partir d'ara es començarà a treballar per fer-ho possible trobant els "mecanismes legals necessaris", ja que es tracta d'un procés "poc habitual". Després es començarà a crear un conveni entre la Generalitat, l'Ajuntament i la Universitat de Girona.
Els pares i mares ressalten que la iniciativa vol promoure la construcció sostenible i donar feina a pares a l'atur. A més, pretén implicar tota la comunitat educativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook