El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, va intentar apagar ahir l'incendi generat de la publicació de l'opció que Glòria Plana, impulsada pel moviment "Avancem" pogués encapçalar una candidatura alternativa a Pia Bosch quan d'aquí a un any el partit faci eleccions primàries a Girona. Fernández va mostrar-se "cansat" dels corrents interns del PSC i les ganes que tenen de treure pit i fer una crida a la calma a tots els "militants i simpatitzants" i va recordar que aquestes primàries encara són molt llunyanes. Mentrestant, els tres fundadors d'"Avancem" volen mantenir amagades les seves cartes i van assegurar que "mai participaran ni promouran disputes internes del partit".

Juli Fernández va mostrar-se molest pel fet que el col·lectiu hagi previst expandir-se per tot el territori català i que el 13 de juliol faci un acte al Centre cívic Ter de Girona. En aquest sentit, el primer secretari va assenyalar que esdeveniments com aquest "no ajuden el partit". Va admetre que dins la formació, com en totes, hi ha "matisos ideològics" però va etzibar que comemçava a "estar cansat" dels corrents interns i de l'"afany de protagonisme individual d'alguns que fan mal al projecte socialista". Al seu parer, amb aquestes moviments "el nostre electorat està desorientat i pot pensar que som un grup d'amics".

En aquest sentit va assegurar que és el moment de parlar dels objectius comuns dels socialistes que han de ser "una consulta legal pactada amb Madrid i ser una alternativa de govern amb un canvi econòmic que garanteixi el benes?tar social dels ciutadans". Finalment va recordar que no hi ha convocades eleccions primàries i que quan aquestes ho estiguin "la federació no prendrà part per ningú i serà imparcial amb tothom que vulgui presentar-se". "Ara tothom ha de treballar a l'espai on està, ja sigui als Ajuntaments, la Diputació, els consells comarcals o el Parlament", va concloure.

Per la seva banda, els tres fundadors d'"Avancem" mantenen públicament que no tenen la intenció de voler participar o promoure disputes internes al partit. El membre del Secretariat del PSC, diputat al Parlament Joan Ignasi Elena, va mostrar-se "sorprès i molest per la notícia del Diari de Girona", va apuntar que ""Avancem" mai participarà ni promourà disputes internes del partit, si és que hi són". Una línia argumental semblant va seguir el membre de la Comissió executiva del PSC Jordi del Rio: "La vocació i el repte fundacional del moviment és eixamplar l'espai catalanista i progressista a Catalunya i creiem que a Girona tenim una important massa crítica per treballar i créixer en aquesta línia. Això entraria en col·lisió si ?tin?guéssim una mínima temptació de participar en disputes internes. La conjuntura política ens reclama prioritzar el fet de ser majoria a la societat abans de ser-ho en el partit, que ha de ser una eina més, però important, al servei d'aquest objectiu".

Finalment, el també membre de la Comissió executiva del PSC Fabian Mohedano va assegurar que "cap acord del Moviment parla d'impulsar candidats locals. Només volem convidar l'esquerra plural a fer aliances locals amb processos de pimàries".