Segueix-nos a les xarxes socials:

Boi Ruiz torna a aplaçar la definició del nou hospital de Girona

El conseller de Salut fixa ara el termini a l'estiu per tenir la «foto fixa» del que cal fer tot i haver-la promès per abans d'acabar l'any

El conseller de Salut preveu tenir definides abans de l'estiu quines especialitats i serveis ha d'acollir el futur hospital Trueta de Girona i si cal aixecar un nou edifici. Aquesta data retarda la que havia donat el passat mes de novembre quan va prometre que la foto s'hauria revelat abans d'acabar l'any.

Segons ha explicat Boi Ruiz, estan treballant en un projecte d'acord a les necessitats de tot el territori gironí. "La discussió no és tant si hi ha d'haver un nou Trueta o no, sinó què ha de fer aquest nou equipament", ha afirmat el conseller. Ruiz creu que la comissió "no trigarà massa temps" a tenir una foto fixa que reculli què cal fer i on. Mentrestant, el conseller diu que no poden triar possible ubicació -dins o fora de Girona- fins a saber quants metres quadrats es necessiten.

"Hem d'acabar la foto fixa dels serveis que necessita Girona i, a partir d'aquí, definir quina cartera de serveis ha de tenir aquest nou equipament", ha afirmat Boi Ruiz que creu que la comissió que està fent aquesta feina no trigarà "massa temps" a tenir els resultats. "No ens ho plantegem com un edifici nou, l'edifici serà l'instrument, no la finalitat perquè la finalitat no és fer un hospital, sinó que els serveis guanyin qualitat", ha destacat el conseller.

Amb aquestes declaracions, el conseller manté el declarat fa mesos, quan va dir que el nou projecte seria més petit del pensat pel tripartit.

La conselleria, per tant, sosté que allò que és prioritari és tenir un pla de serveis sobre la taula. "Quan tanquem la cartera de serveis en funció de les necessitats de tot el territori de Girona, definirem si cal tenir nou equipament i en quin indret s'ha de col·locar", ha detallat Boi Ruiz que diu que ara per ara encara no han triat ubicació -entre les dues o tres que tenien sobre la taula- perquè no tenen definit quants metres quadrats necessitaran.

"Pot ser on és el Trueta ara, al sud o on sigui, ja ho veurem, serà en funció de les ofertes que ens facin els que han de cedir els terrenys", ha assenyalat el conseller que diu que ara per ara no tenen cap oferta. "No podem tenir ofertes si no tenim metratge", ha conclòs.

El Departament de Salut té sobre la taula "dues o tres" propostes diferents d'emplaçament per al nou hospital, que segons va exposar el conseller preferiblement serà a Girona tot i que alguna de les ubicacions que hi ha entre les candidates és de fora de la ciutat. Aquest últim punt contradiu el que va declarar el 2012, quan va prometre que el nou edifici es construiria dins del a ciutat.

Els possibles emplaçaments sorgeixen d'una comissió tècnica que es va constituir per avaluar virtuts i defectes de cada ubicació. La comissió va avaluar set o vuit possibles emplaçaments. Aquest informe no deixa de ser un informe tècnic que el Departament té sobre la taula per acabar definint quina és la millor opció.

Prem per veure més contingut per a tu