El Teatre Municipal de Girona va convertir-se ahir en un punt solidari gràcies al xou "Dansa Gegant", un espectacle benèfic per recollir fons per a la investigació de la distròfia muscular de Du?chenne, una malaltia que pateixen 150 nens de Catalunya, com en Gerard i en Marc, dos bessons del barri de Sant Narcís. Es van fer tres funcions, que van reunir uns 1.500 espectadors. Les entrades valien deu euros i la recaptació es destinarà a la investigació d'aquesta malaltia.

L'espectacle transportava els presents cap als anys cinquanta a través de les tradicions populars, ballant enmig de gegants, capgrossos, bastoners, el drac, l'àliga, amb música de Lluís Llach i a ritme de percussió. Es tractava d'una producció conjunta de Maria Elvira Buck-Gili i la Fal·lera Gironina, amb les actuacions dels ballarins de l'escola de ballet The Classical Ballet School (Música Verges, Lluís Llach), la participació de l'Esbart Fontcoberta, i les actuacions en directe de la Fal·lera i del tenorista Jordi Molina.

La distròfia muscular de ?Du?chenne és una malaltia rara i neurodegenerativa, que s'inicia en la infància i comporta un progressiu debilitament ràpid de tots els músculs, inclosos els pulmons i el cor. En l'adolescència, les persones afectades ja no tenen força a les cames ni als braços, i presenten dificultats per respirar.