L'autor de quatre robatoris amb força en domicilis del Maresme ha ingressat a la presó després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra gràcies a la col·laboració ciutadana i a la intervenció de la policia local del Masnou. L'arrestat, un home de 29 anys veí de Girona, i un còmplice -ja identificat- forçaven les portes amb tornavisos i potes de cabra i sostreien joies i aparells electrònics. Segons la policia, els dos pispes havien robat en dues cases del Masnou, una de Premià de Mar i una de Vilassar de Mar. La detenció d'un d'aquests lladres es va produir el passat 21 de maig quan la policia local del Masnou va rebre una trucada d'un veí alertant que s'estava produint un robatori en un habitatge del carrer Mare de Déu de Montserrat.

Quan els agents van arribar al domicili violentat es van trobar amb dos testimonis dels fets que estaven retenint un dels presumptes autors dels fets. Els veïns i testimonis van manifestar que havien observat com dos individus forçaven la porta d'un habitatge de la finca, moment en que van avisar a la policia però -en observar que els lladres fugien- van poder interceptar un d'ells fins l'arribada de la patrulla. Com a conseqüència d'això els testimonis van patir lesions de caràcter lleu i un dels dos lladres va aconseguir fugir. L'arrestat, sense antecedents policials, és un home de 29 anys, de nacionalitat dominicana i veí de Girona. Va passar a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia de Mataró el passat 24 de maig i la jutgessa en va decretar presó provisional.

Fruit de la investigació s'ha pogut identificar l'altre autor dels fets, també de nacionalitat dominicana, i que resta pendent de detenir. Els lladres feien servir el mateix modus operandi en tots els robatoris -comesos el mateix mes de maig al Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar-. Es desplaçaven en tren fins als municipis i, un cop a l'estació, continuaven la seva marxa en bicicleta i escollien edificis de poca alçada. Trucaven els timbres per esbrinar si hi havia persones a l'interior i forçaven les portes dels domicilis amb tornavisos, potes de cabra o estris similars i, posteriorment, regiraven el dormitori principal i altres estances d'on sostreien bàsicament joies i aparells d'electrònica.

La investigació continua oberta i no es descarta poder relacionar els autors amb més fets delictius.