El ple municipal va aprovar que l'espai que hi ha entre la Gran Via de Jaume I, el passatge d'Emili Blanch i l'edifici de la Generalitat passi a demoninar-se plaça dels Manaies de Girona. Actualment en aquest espai hi ha la locomotora que en un futur ha de retornar al seu indret original, la plaça d'Espanya, davant de l'estació. Aquesta decisió s'ha près en motiu dels 75 anys de la fundació de l'entitat.

Gran part de l'oposició es va queixar que s'hagi tirat endavant aquest "bateig" mentre hi ha altres noms en llista d'espera, sense passar per cap comissió que debati el nomenclàtor de la ciutat i quan s'hauria de buscar l'equitat entre els noms de personatges masculins i femenins. No obstant,, només la CUP i ICV-EUiA hi van votar en contra.

Astèrix i les camises blaves

En nom de la CUP, Jordi Navarro va mostrar la seva poca simpatia a l'entitat apuntant que quan es parla de romans a ell li cauen més simpàtics Astèrix i Obèlix. En nom dels ecosocialistes, Joan Olòriz, va lamentar que en ocasions a la ciutat es potencií l'oblit i va recordar que en el passat aquesta entitat "estava envoltada de gent que anava amb camisa blava i que aixecava el braç". I va reclamar als Manaies que "expliquin d'on vénen". A més, Olòriz va recordar que la confraria dels Manaies no permet desfilar dones i que quan organitzen la cavalcada de Reis, opten per pintar de negre un persona de raça blanca.