Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van detenir el dia 21 de març, cinc persones, d´entre 22 i 47 anys, de nacionalitats marroquina i espanyola, veïns de Mataró (Maresme), Badalona (Barcelonès) i Sant Adrià del Besós (Barcelonès), com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.

Els fets van ocórrer cap a dos quarts de tres de la matinada del mateix 21 de març, durant un patrullatge preventiu de robatoris a les àrees de servei de l´autopista AP-7.

En accedir a l´àrea de servei de la Porta Catalana, al punt quilomètric 6,5 en sentit sud, dins del terme municipal de la Jonquera, els mossos van observar que d´entremig d´uns camions sortia un turisme a gran velocitat i trencava un cadenat que impedia el pas de vehicles a una zona restringida de l´àrea.

Posteriorment, el turisme, ocupat per cinc persones, es va incorporar a la via i va començar a circular a gran velocitat en sentit sud. Finalment, els mossos el van localitzar i aturar a l´alçada de Sant Julià de Ramis (Gironès).

A l´interior del vehicle es va intervenir tres parells de guants, unes alicates, unes tenalles, una clau tipus bec de lloro i set claus tips allen, entre altres eines.

Simultàniament, una altra dotació policial va comprovar que un camió, que estava estacionat a l´àrea de servei d´on van fugir, estava forçat. Tot apunta, que no van aconseguir sostreure res en veure´s sorpresos pels mossos.

Davant les evidències, els agents van detenir les cinc persones com a presumptes autores d´un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, que tenen antecedents per fets similars, van passar el dia 21 de març a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Girona.