Una empresa ha començat recentment les obre per millorarl 'esplenada de la part posterior del CAP de Montilivi, una reivindicació històrica dels veïns perquè el terreny és irregular i està ple de forats. A més quan plou es generen basses i molt de fang, ja que no està asfaltat. Els treballs que van començar dilluns hauria de durar dues setmanes. No obstant, precisament per la pluja que cau aquests dies podrien patir algun retard. Els treballs tenen un cost aproximat d'uns 85.000 euros i s'han obtingut gràcies a una subvenció de la Diputació. Les millores beneficiaran els pares dels alumnes de l'escola Pericot, els usuaris del CAP i els residents del barri en general.

Els diners també serviran per arranjar el sistema de sanejament per evitar que les pluges causin problemes i també es millorarà la il·luminació. Es tracta d'una intervenció ja anunciada temps enrera. al mateix temps es va assenyalar que més endavant es farà una reforma més global. L'Associació de Veïns sempre ha dit que no veu malament una actuació d'emergència per les pluges però ha insistit en que cal una actuació més general emmarcada en la reubanització de la zona inclosa dins del Pla General.

Les nou demandes

Aquesta és una de mes demanes històriques de l'entitat veïnal, però recentment ha elaborat un llista de nou projectes que necessitarien una actuació d'urgència. En concret ha elaborat un informe amb els temes que preocupen més els veïns. Les propostes són aprovar i executar l'urbanització dels accessos a la Punta del Pi i el sector de la Muntanya; canalitzar el desguàs de les aigües pluvials fins al registre i construir un tanc de tempesta per a prevenir inundacions als equipaments i al CAP; soterrar o eliminar el transformador; executar el Pla General que preveu connectar els carrer Castell Solterra i Josep Clarà i condicionar l'antiga petanca com a aparcament; fer un pla integral que inclogui la construcció de voreres, posar una barana al carrer Turó Rodó, treure les comeses aèries i pavimentar tots els carres del sector muntanya; construir un aparcament dissuasiu a l'entrada pel carrer Emili Grahit; protegir amb una barana el desnivell amb els jardins del carrer Tuyet i Santamaria; acordar la cessió a l'Ajuntament per part dels amos, de la plaça interior i els jardins perifèrics de l'illa de pisos dels carrers, Tuyet Santamaria, Dr.Bolós, Emili Grahit i Castell Solterra; i condicionar una àmplia zona al voltant de la ubicació original de la Font de l'Abella, que permetés recuperar els costums i construir una Font de Pedra rústica i connectada a la xarxa municipal d'aigua.