La portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, s'ha compromès a fer una oposició "rigorosa, seriosa i lleial a la ciutat", i considera que els diferents grups municipals han d'arribar a "grans pactes" per resoldre els principals problemes de la ciutat. Concretament, creu que les primeres qüestions que s'han d'abordar són la pobresa i l'ocupació. "Dels grans problemes de Girona n'han de sortir grans pactes, no fruit de la petitesa de les sigles sinó de la grandesa de les necessitats dels cituadans i ciutadanes", assenyala Roca. Així doncs, aquestes seran les principals prioritats d'ERC a l'hora d'arribar als "pactes estables" que ha estat reclamant l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), per al mandat que va començar dissabte.

Roca promet que la seva oposicio s'allunyarà tant de la "gesticulació" com de la "docilitat", i garanteix que serà "educada en les formes, sempre, i valenta en el fons". En aquest sentit, es mostra disposada a "criticar la gestió de govern si és necessari i arribar a acords puntuals quan calgui".

Prioritzar l'acció social

Pel que fa a les prioritats republicanes per al mandat, Roca creu que cal posar "l'acció social al centre de la vida política", i defensa que el seu model "és una declaració de guerra contra les desigualtats". Per aconseguir-ho, assenyala que cal potenciar l'educació i la cultura, que són dues de les seves grans prioritats. "És necessari apostar per la cultura de base, un model cultural que esquitxi tots els racons de la ciutat, tots els creadors i consumidors de cultura de Girona", assenyala.

Els republicans, que durant el mandat passat es van quedar fora de l'Ajuntament, ara s'han convertit en la segona força del consistori, amb quatre regidors (empatats amb CUP i PSC).