12 de desembre de 2015
12.12.2015

Girona rep el fons documental del polític Lluís Maria de Puig

Es tracta de diversa documentació política i acadèmica distribuïda en en un total de 232 capses que la família ha cedit a l'Arxiu Municipal

17.12.2015 | 07:16
Puigdemont, amb l´esposa i les dues filles de Lluís Maria de Puig.

L'Ajuntament de Girona va rebre ahir el fons documental generat pel polític i historiador gironí Lluís?Maria de Puig -desaparegut el 2012, a l'edat de 67 anys- i cedit per la seva família a l'Arxiu Municipal de la ciutat, on es conservarà pel seu valor històric i cultural i es posarà a disposició de la ciutadania. El fons consta de la documentació política i acadèmica generada per Lluís Maria de Puig al llarg de la seva vida (predomina el període 1980-2012), a més de documents de caire personal i una col·lecció de fotografies. El volum total és de 23,2 metres lineals de documentació distribuïda en 232 capses. Entre la documentació política, hi ha la generada pels diferents organismes en els quals va ocupar algun càrrec: Congrés dels Diputats, Consell d'Europa, Assemblea de l'Europa Occidental i Senat, a més de la documentació relacionada amb la seva militància al PSC. Pel que fa a la documentació generada com a historiador, destaca la relacionada amb la seva activitat docent a la universitat així com articles i monografies.
L'acte de donació es va celebrar ahir al vespre al consistori municipal i va comptar amb la presència de la dona i les dues filles de De Puig, l'alcalde, Carles Puigdemont i el catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda i Salvadó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook